Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu tarafından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutukluluğuna ilişkin yazılan açık mektup, eski Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşıldı. Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş tarafından okunan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a çağrıda bulunularak, Başkan Böcek’in tutuksuz yargılanması talep edildi.
Yargılama tutuksuz yapılsın
Türk hekimlerinin başarılı müdahaleleriyle ve Yüce Rabbimizin hükmü ile yaşama tutunmuştur. Halkımızın yüklediği sorumlulukla belediye başkanlığı görevini başarıyla yürütmektedir. Hukuki sürecin devam ettiği, iddia makamının delil toplama sürecinde, daha güvenli ve sağlık şartlarına elverişli bir ortamda bulundurulması sebebiyle, yargılamanın tutuksuz yapılması mahşeri vicdanı rahatlatacak, içimize su serpecektir.” ifadelerini kullandı.
Antalya’daki yaklaşık bir milyon kişilik Yörük Türkmen nüfusunun siyasi parti farkı gözetmeden yöneticilerini desteklediğini ve geçmişte eski Başkan Menderes Türel’e de destek verdiğini hatırlatan Kuş, “Yaptığı Yörük toyları nedeniyle yalnızca ilimizdeki değil, tüm yurt içi ve Türk dünyasındaki Yörüklerin sevgisini kazanmış bir belediye başkanımızın tutuklu bulunduğu süreçte istenmeyen bir sonuçla karşılaşılması halinde, bu gelişme sosyal ve toplumsal tepkilere yol açacak, siyasi olarak ciddi oy kaybı yaşanacaktır.” dedi.
Adalete güveni zedelemeyin
Suç varsa cezasız kalmaması gerektiğini ancak Başkan Böcek’in sağlık durumu nedeniyle adil bir yargı süreci yürütülmesinin elzem olduğunu vurgulayan Kuş, Suçu sabitlenip hükmü kesinleşince, şartların elverdiği ölçüde cezasını çekmesi kaçınılmaz ve yasal bir zorunluluktur. Ancak adalet kararı gecikirse, yani parmağı kesmez, ‘parmağa yazık’ demek yerine kolu kangren edersek, tüm vücudu kaybetmeye sebep olabilir. Bu da adalete olan güveni zedeleyecektir.” ifadelerini kullandı.
Başkanımız tutuksuz yargılansın
Yörük camiasının Muhittin Böcek’i “Bizimoğlan” olarak benimsediği belirtilen Kuş, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek, ilimizin sevilen ve sayılan bir ailesinin ferdidir. Yörük camiasında genel mutabakatın adı Bizimoğlan’dır. Muhittin Böcek Yörüklerin Bizimoğlanı’dır. Bizimoğlanı heder edip, Yörük birliğini kederlendirmeyin. Siz büyüklerimizden, ilerlemiş yaşı ve sağlık sorunları göz önünde bulundurularak, bizleri üzecek bir sonuç oluşmadan Sayın Başkanımızın tutuksuz yargılanarak sürecin devamını talep ediyoruz. Bu beklentinin olumlu karşılanacağını umuyoruz.” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: