Antalya’da 5’incisi yapılan Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) memleketin dört bir yanında iller ve ilçeler başta olmak üzere kendi yörelerini tanıtmak isteyen kentlerle dolup taştı. 81 ili Antalya’da buluşturan YÖREX Fuarı, bu yıl Antalya Ticaret Borsası ve TOBB’un desteğiyle organize edildi. Gelecek yıllarda uluslararası yapılması düşünülen fuara gelmek isteyenler için, Antalya'nın 10 değişik noktasından ücretsiz servis kaldırıldı.
POLİTİKACILARDAN ZİYARET
62 il ve KKTC'den 325 katılımcı, ürünlerini 113 stantta sergiledi. Açılışını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yaptığı fuarı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ziyaret etti.
HEDEF AŞILDI
Tüm Türkiye’nin renklerinin toplandığı fuara ise katılımın geçtiğimiz yıllara oranla yüksek olduğu gözlendi. 22-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen fuara, ziyaretçi hedefi 100 olarak belirlenirken, fuar boyunca bu hedefin aşıldığı ve ziyaretçi sayısının 100 binin üzerinde olduğu belirtildi. Kesin rakam ise Perşembe günü açıklanacak.
TİCARET HACMİ ÇOK BÜYÜK
22-26 Ekim tarihleri arasında Antalya EXPO Center Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen YÖREX Fuarı, yöresel ürünlerin varlığını koruyup geliştirmeyi hedeflerken, İspanya ve Fransa gibi bu konuya gereken önemi veren bazı ülkelerde, bu sektörün ticaret hacminin çok büyük rakamlara ulaştığı belirtiliyor. 2010 yılı verilerine göre; 178 Cİ tescilli ürünü bulunan İspanya’da, yöresel ürünler sektörünün cirosu 950 milyon Euro olarak gerçekleşirken Fransa’da ise 212 adet Cİ tescilli ürün bulunuyor ve yöresel ürünler sektörünün aynı yıl sergilediği performans, 4 milyar Euro’ya ulaştığı belirtiliyor. SELÇUK SARI
Yorumlar
Kalan Karakter: