AK Parti 5. Olağan Kongresi'ni büyük bir katılımla dün Ankara Arena'da gerçekleştirdi. Genel Başkan ve Merkez Karar Yönetim Kurulu'nun (MKYK) oylandığı kongrede delegelerin önüne tek bir liste koyuldu. Bin 445 delegenin oy kullandığı kongre sonucunda Ahmet Davutoğlu Genel Başkan olarak seçildi. Geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekili adayı olamayan eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da MKYK listesine girdi. Çavuşoğlu dışında üç dönem kuralına takılan pek çok isim partinin 50 kişilik en yüksek karar organındaki yerini aldı.
YENİ HEDEFLER 23 EYLÜL'DE
Kongrede yaptığı konuşmada yeni projelerin ve hedeflerin 23 Eylül'de düzenlenecek aday tanıtım toplantısında açıklanacağını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yapısal reformlar gerçekleştirirken vatandaşlarımızın günlük hayatıyla ilgili bütün tedbirleri alacağız. Memurlarımıza, işçilerimize, emeklilerimize, kadınlarımıza, gençlerimize yepyeni bir geleceği ışıklarını kendilerine sunacağız" dedi.
ÇAVUŞOĞLU'NA TEBRİK YAĞDI
Gerçekleştirilen kongrede MKYK listesine giren Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na sosyal medyadan tebrik mesajları yağdı. Antalya Milletvekilleri "Antalya'nın gururu, onurumuz" dedikleri Çavuşoğlu için sosyal medya hesaplarından tebrik mesajları paylaştı.
ANTALYA'DAN OTOBÜSLERLE GİTTİLER
AK Parti'nin dün Ankara'da gerçekleştirilen 5. Olağan Kongresi Antalya'yı da hareketlendirdi. AK Parti Antalya teşkilatları kiraladıkları otobüslerle Ankara'ya doğru yola çıktı. Aralarında ilçe başkanları ile kadın kolları ile başkanlarının da olduğu ekip, önceki akşam Ankara'nın yolunu tuttu. Yol boyunca çekildikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşan AK Partililer, Ankara Arena'daki yerlerini alarak partilerine destek oldular.
AK GENÇLİK YERİNİ ALDI
Kongrede AK Parti Antalya Gençlik Kolları üyeleri de hazır bulundu. "Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan" yazılı büyük bir pankartın önünde yerlerini alan AK Gençlik, sürekli slogan attı. Yaptıkları Rabia işaretleriyle de dikkat çeken gençler, kongrenin başından sonuna kadar coşkularını korudu.
SELFİE'SİZ KONGRE OLMAZ
Kongrede dikkat çeken bir diğer ayrıntı da Antalya'dan giden AK Partililer'in bir arada olması oldu. Birbirlerinin yanından ayrılmayan AK Partililer, selfie çekmeyi de ihmal etmedi. AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kadın Kolları Antalya Başkanı Esra Özkoç'un yer aldığı selfieyi sosyal medya hesabından paylaştı.
AK Parti'den seçilen ilçe başkanları da Ankara Arena'daki kongreye katıldı. Belediye Başkanları, milletvekilleriyle birlikte oturarak kongreyi takip etti.
AK Partililerin kongre mesajları;
Mustafa Köse: Kongremizin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.
Menderes Türel: Utanç günü 12 Eylül'den, kıvanç günü 12 Eylül'e... Yenilenme, şahlanma, tazelenme günü 5. Olağan Kongremiz hayırlı olsun.
Rıza Sümer: 5. Olağan Kongremizde yeni Türkiye'nin startını veriyoruz. Kongremiz ülkemize ve partimize hayırlı uğurlu olsun.
Mevlüt Çavuşoğlu: Girdiği tüm seçimlerden birinci parti olarak çıkan AK Partimizin yeni bir demokrasi şölenine tanıklık ediyoruz.
Yorumlar
Kalan Karakter: