YAZILI Kanyon, ‘turizm havzası’na dönüşüyor. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) destekleri ile Türkiye’nin ilk tescil edilen milli parklarından Yazılı Kanyon’da turizm havzası oluşturulacak. Alternatif turizm kapasitesini artırma hedefiyle hazırlanan ve BAKA ile hayata geçirilecek Kaymakamlık Sütçüler Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin projesinde; doğa sporları parkurları, dağcılık eğitim merkezi, macera parkı, konaklama yerleri yapılıp orman içinde 1 ile 3 kilometre arasında doğa sporları parkurları oluşturularak doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, motosiklet, atv ve at safari için uygun hale getirilecek ve ayrıca konaklama için de taşınabilir 30 metrekarelik 10 ahşap ev hizmet verecek.
ALTERNATİF TURİZM
BAKA’nın 2014 Mali Destek Programı’ndan destek almaya hak kazanan 69 projeden biri olan Sütçüler Kaymakamlığı’nın Sütçüler Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin ‘Yazılı Kanyon Tabiat Parkı Turizm Geliştirme ve İyileştirme Projesi’ oldu. Isparta’nın Sütçüler İlçesi’nde marka değeri taşıyan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda alternatif turizm kapasitesinin geliştirilmesi için turistik aktivitelerin çeşitlendirilmesi ve turizmin yıla yayılmasına katkı için turizm havzası oluşturmayı hedefleyen projeyi Sütçüler Köylerine Hizmet Götürme Birliği adına Sütçüler Kaymakamı İdris Koç ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin imzaladı. Tuncay Engin, bölge turizmi için önemli marka değerlerden Yazılı Kanyon’a katkı sağlayacak proje için başarılar diledi.
KOÇ BİLGİ VERDİ
Isparta ile Antalya ve Burdur’un için önemli kurumlardan biri olan BAKA’ya turizm ile diğer sektörlere verdiği desteklere için teşekkür eden Sütçüler Kaymakamı İdris Koç da, projeyle ilgili bilgiler verdi. Koç, turizm havzasının oluşturulması amacının turistik faaliyetler öncelikle ‘mekansal’ olarak Yazılı Kanyon Tabiat Parkı sınırları dışına çıkması ve turizmin daha fazla alanda yapılabilmesiyle daha fazla doğal alanın insanların istifadesine sunulmasının amaçlandığını belirtti.Koç, “Bu havza içerisinde hali hazırda mevcut bulunan tabiat parkına ilaveten; doğa sporları parkurları, dağcılık eğitim merkezi, macera parkı, konaklama yerleri tesis edilecek. Doğa sporları parkurları; doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, motosiklet, atv, at safari için uygun olacak şekilde orman içi alanda yapılacar. En uzun parkur yaklaşık 3 kilometre; en kısa parkur yaklaşık 1 kilometre olacak. Konaklama için de proje kapsamında 10 adet taşınabilir, 30 metrekare büyüklüğünde ahşap yapılı ev muhtelif alanlara beşerli iki grup halinde yerleştirilecek. Turistik faaliyetler zamansal olarak sadece yaz aylarında değil, yılın on iki ayı boyunca yapılacak” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: