Alanya Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, gök gürültülü sağanak yağışın metrekareye 50 ila 100 kilogram arasında düşmesinin beklendiği bildirildi.
Şiddetli yağış ve fırtınanın; Sel ve su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi riskler oluşturabileceği vurgulandı.
Tüm eğitim kurumlarında ara
Alınan karar kapsamında; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel örgün ile yaygın eğitim kurumları, Kur’an kursları, Kamu kurumlarına bağlı kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri 13 Şubat Cuma günü eğitim-öğretime ara verecek.
Kamu personeline idari izin
Ayrıca kamu kurumlarında görev yapan: Hamile personel, engelli çalışanlar, ağır kronik hastalığı bulunanlar ve Anaokulu veya kreşe devam eden çocuğu olan kadın personel 13 Şubat Cuma günü idari izinli sayılacak.
Alanya Kaymakamlığı, vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaya davet ederek, resmi duyuruların takip edilmesini istedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: