Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı üyelerinin katılımıyla Kapalı Yol girişinde gerçekleşen açıklamada, Osman Yılmaz açıklamalarda bulundu. Vatan Partisi Merkez Örgütlenme Bürosu Başkanı Osman Yılmaz, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının yalnızca İran’ı hedef almadığını belirterek, bu girişimin Türkiye’ye, Batı Asya’ya ve tüm insanlığa yönelik olduğunu ifade etti.
Yılmaz açıklamasında, ABD’nin bölgeye yaptığı askeri yığınakla İran’ı teslim almaya çalıştığını savunarak, İran’ın ABD ve İsrail karşısındaki direncinin bölge ülkeleri ve insanlık adına önem taşıdığını dile getirdi. Açıklamada ayrıca, ABD’nin bu tür girişimlerle küresel ekonomik ve siyasi gücünü koruma çabası içinde olduğu ifade edildi.

ABD ve İsrail’in saldırgan tutumuna karşı Türkiye, Rusya, Çin ve İran arasında kurulacak bir ittifakın belirleyici olacağı savunuldu.
Açıklamada, bölgesel barış ve istikrarın sağlanması için Türkiye’nin İran ile dayanışma içinde hareket etmesi gerektiği vurgulandı. İran’a yönelik saldırılara karşı net adımlar atılması gerektiği belirtilerek, hükümetin bu süreçte tarihi bir sorumluluk taşıdığı ifade edildi.
Kapalı Yol’da gerçekleştirilen basın açıklaması, yapılan konuşmanın ardından sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: