Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi öğrencisi Hüseyin Mürşil, geçtiğimiz günlerde arkadaşları tarafından odasında hareketsiz yatarken bulundu. Çağrı üzerine eve gelen sağlık ekipleri 25 yaşındaki Mürşil'in hayatını kaybettiğini belirledi. İlk belirlemelere göre kalp krizinden öldüğü belirtilen Mürşil'in arkadaşları derin bir üzüntü yaşadı. Toprağa verilmek üzere memleketi Çanakkale'ye götürülen Mürşil'in dostları, ismini ölümsüz kılmak için kütüphane kurmaya karar verdi. Çanakkale Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılacak kütüphane için destek bekleyen gençler, hem arkadaşlarının adını yaşatmak hem de genç kardeşlerinin eğitimine destek olmak istiyor.
İHTİYAÇ LİSTESİ
Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bir sayfa oluşturan ve huseyinmursilkutuphanesi.com adresiyle bir de internet sitesi kuran Mürşil'in arkadaşları, kendilerine gelen bağışları bu sayfalar üzerinden kabul ediyor. Gençler içerisinde, "3 adet bilgisayar, 3 adet bilgisayar masası ve sandalyeleri, ortak çalışma alanı için U masa, perde, görevli masası, görevli dolabı, görevli sandalyesi, klima, elektrik tesisatı düzenlemesi ve 1000 kitap" bulunan bir de ihtiyaç listesi yayınladı. Gençler, "Bizler maddi bağışlar ile bu ihtiyaçları temin etmeyi planlıyoruz ancak bunlar arasından karşılamak istedikleriniz olursa lütfen sayfaya mesaj atarak bizimle iletişime geçin" dedi.
BAĞIŞ HESABI
Çanakkale Valiliği'nden bağış toplama yetkisi de alan gençler, kendilerine gelecek maddi bağışlarla da eksiklerini tamamlamaya çalışıyor. Hande Kanyılmaz adına hesap açan gençler, "Maddi bağış yapmak isteyen dostlarımız TR52 0006 2000 4550 0006 6353 17 IBAN numarasından Hande Kanyılmaz adına bağış yapabilirler. Onlarca kardeşimizi Hüseyin Mürşil Kütüphanesi adını vereceğimiz bu odada ders çalışırken, kitap okurken görecek olmak bizi şimdiden heyecanlandırıyor" şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: