Öğrencilerin heyecanla beklediği ve yükseköğretime geçiş sisteminin ilk sınavı olan YGS'de Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri'nden 40'ar soru olmak üzere toplam 160 soru bulunuyor. Öğrencilerin bir sonraki aşama olan LYS'ye (Lisans Yerleştirme Sınavı) girmeye hak kazanabilmesi için 500 tam puan üzerinden en az 180 puan alıp barajı geçmesi gerekecek. Saat 10.00'da başlayacak sınava girecek olan öğrencilerin yanlarında nüfus cüzdanlarıyla birlikte sınav giriş belgesini bulundurmaları ve sınavdan en az bir saat önce sınava girecekleri binanın önünde hazır bulunmaları sınavla ilgili önemli detaylar arasında yer alıyor.
GÜLAY BAŞARILAR DİLEDİ
Yarın yapılacak sınav öncesinde Antalya İl Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay yaptığı açıklamayla öğrencilere başarılar diledi “Öğretime geçiş sınavlarında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğrencilerimizin gerek sınavlara, gerekse yarınlara hazırlanmasında hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak büyük emek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum”ifadelerini kullanan Nuri Gülay açıklamasında ayrıca Mustafa Kemal Atatürkün “Gençliği yetirştiriniz, Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız” sözüne yer vererek gençlerin ülkemizin geleceği olduğu vurgusunu yaptı.
ÇALIK'TAN MOTİVASYON
İl Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’ın yanı sıra Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık da öğrencilere başarılar diledi ve yaptığı açıklamada “Kendinize hedefler koyup o hedeflere doğru adım adım yürümelisiniz. Çalışmalı, çalışmalı, çok çalışmalısınız. Öyle bir milletin çocuklarısınız ki; özgüveniniz tam, azminiz çok olsun. Fatih İstanbul’u fethettiğinde henüz 21 yaşında idi, İbn-i Sina 18 yaşındayken çağının bütün ilimlerini öğrenmişti. Biruni daha 17 yaşındayken deney ve gözlemlere başlamıştı. Medeniyetinize ve tarihinize güvenin. Atatürk bu gerçeği şöyle dile getirmiş; Türk çocuğu, ecdadını ( atalarını ) tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. Unutmayın büyük bir milletin asil evlatlarısınız” ifadelerine yer verdi
Öte yandan sınava girecek olan öğrenciler de üniversite hayalleri kurmaya başladı. Öğrenciler sınav heyecanlarını Hürses Gazetesi'ne anlattı...
CEM MUSTAFA AKPINAR –HÜSNİYE ÖZDİLEK LİSESİ: Sınava çok iyi çalıştım. Her gün elli tane soru çözdüm. Heyecanlı değilim. Heyecanlanlar soru çözemez. Önemli olan iyice konsantre olup dikkatlice soruları çözmek. Gerisi zaten gelir.
BERKAY ŞAHİN-ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ: Sınava ilk başlarda pek çalışmadım. Sonra işin ciddiyetini anlayıp çalışmaya başladım.Şimdi geriye dönüp baktığımda keşke daha önce başlasaydım diyorum.Ama yine de çok çalıştığımı söyleyebilirim. gün soru çözdüm.
DENİZ ULUSOY-DENİZCİLİK LİSESİ: Sınava son sene çalışmaya başladım. Yaklaşık 6-7 ay kala başladım. Matematik ve Türkçeye ağırlık verdim. Düzenli çalışmak zor ama ben bu zorulukların üstesinden gelmeye başardım.Zamanla heyecanımı yendim.Günde 50-60 soru çözdüm.Hedefim 9 Eylül Üniversitesi
DİCLE GÜLTEKİN-TÜRK TELEKOM LİSESİ: Heyecanlı değilim. Kendimi çok fazla sıkmadım. Dershane ve okulda çok iyi bir şekilde çalıştım.Günde 500 soru çözdüğüm de oldu 50 soru çözdüğüm de. Sağlık sektöründe çalışmak istediğim için Genetik Mühendisliği bölümünü kazanmak istiyorum.
SERTAN ANILDOĞAN-ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ: İnternete çok bağımlı olduğum için çalışmalara pek erken başlayamadım. Son zamanlarda ağırlık verdim. İnternete daha az girmeye başladım ve soru çözdüm. Her insanın motivasyona ihtiyacı vardır. Bende kendimi çok iyi motive ettim. Şu an sınava hazırım. Makine mühendisliğini bölümünü kazanmak istiyorum.
SERDAR CAN KESER-KEPEZ ANADOLU LİSESİ: Sınava bir koşucunun yarışa hazırlandığı gibi, bir savaşçının savaşa hazırlandığı gibi hazırlandım. En son denememde 320 aldım ve bu sonuç beni mutlu etti. Sınavda daha fazlasını elde edeceğime inanıyorum.
AYBÜKE BADEM-HÜSNİYE ÖZDİLEK LİSESİ: Sayısalda pekiyi değilim ama sözelde kendime güveniyorum. Sınava iyi hazırlandığıma inanıyorum. Pazar gününü büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum.
ALİ DUYAR- OTELCİLİK MESLEK LİSESİ: Sınava hazırlanırken günde 200 soru çözdüm. Hem staj yapıp her sınava hazırlanmak kolay değil. Okulda ki hocalarımız bize çok yardımcı oldular. Sınava girecek bütün öğrencilere başarılar diliyorum
ÖZGÜR BERKANT ASLAN: Altı aydır yoğun bir şekilde çalışıyorum. Denemelerin dışında günde 200 tane soru çözdüm. Sınav öncesinde çok heyecanlıyım. Her öğrenci olduğu gibi ben de kaybetmekten korkuyorum. Hedefim Ege Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünü kazanmak.
EYLÜL KANDEMİR-SAİME SALİH KONCA LİSESİ: Sınava okulda ve dershanede çalıştım. Boş kalan vakitlerimde evde de soru çözdüm. İlk başta çok endişeliydim ancak ailemin desteği sayesinde korkularımdan kurtuldum. KATÜ Üniversitesini hedefliyorum.
Yorumlar
Kalan Karakter: