Moskova Dış Ekonomik ve Uluslararası İlişkiler Departmanı Başkanı Sergey Çeremin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir’i ziyaret etti.
Moskova Dış Ekonomik ve Uluslararası İlişkiler Departmanı Başkanı Sergey Çeremin’in büyükşehir ziyaretine Moskova Dış Ekonomik ve Uluslararası İlişkiler Departmanı Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Anastasia Sibileva, Moskova Güney İdari Bölgesi Valiliği Özel Kalem Müdürü Aleksey Eroşin, Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vladimir Platonov ve Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik eşlik etti.
Dostluk ve stratejik ortaklık vurgusu
Rusya Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik’in de yer aldığı görüşmede Başkan Vekili Özdemir, Moskova heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özdemir, “Antalya ile Moskova arasındaki dostluk güçlü bir temele sahiptir. Sayın Başkanımız Muhittin Böcek aramızda olamasa da en kısa zamanda Antalya–Moskova dostluğunu bizzat selamlayacaktır” dedi.
Özdemir, Antalya’da yaşayan 30 bin Rus vatandaşı ve 2025’in ilk sekiz ayında kenti ziyaret eden 2 milyon 664 bin Rus turist ile iki şehir arasındaki bağların sadece turizmle sınırlı kalmadığını, ekonomik ve kültürel iş birliklerinin de hızla güçlendiğini ifade etti.
26 Eylül’de ekonomi konferansı
Başkan Vekili Özdemir, Antalya iş dünyası ile Moskova’dan gelecek yatırımcıların 26 Eylül’de düzenlenecek “Moskova–Antalya: Ortaklığın Yeni Aşaması” konferansında bir araya geleceğini hatırlatarak, tarım, turizm, gıda, bilişim ve finans sektörlerinde ortak projeler için hazır olduklarını söyledi. Ayrıca sağlık ve eğitim alanında uzman değişimleri ile bilgi paylaşımının artırılması, kültürel mirasın korunması için ortak çalışmalar yapılabileceğini vurguladı.
Çeremin: “4 Bin Rus iş insanı Antalya’da yatırım yapıyor”
Moskova Hükümeti Bakanı Sergey Çeremin ise Antalya’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çeremin, “Antalya ile iş birliğimiz üç yıldır artarak sürüyor. Antalya’da 4 binden fazla Rus iş insanı yatırım yapıyor. Türkiye, 29 milyar dolarlık ticaret hacmiyle Rusya’nın üçüncü büyük ticari ortağı konumunda. Geçen yıl Moskova’nın yarısı Antalya’yı ziyaret etti. Bu kent Rusya için yalnızca turizm değil, ekonomi açısından da çok önemli” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: