Türel'in avukatı Caner Şahinkaya imzasıyla yapılan açıklamada, 3 Mart 2013'te bazı gazetelerde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2009 yılı hesapları hakkındaki Sayıştay raporlarıyla ilgili haberlerin yer aldığı, Türel hakkında 'kamu zararı' isnadı ile çıkan haberlerin 2009 yılı denetim raporuyla ilgili olduğu belirtildi.
Bu raporun da sadece tek bir maddesinin Türel hakkında olduğu ifade edilen açıklamada, "Daha müvekkilime tebliğ edilmeden ve yasal haklarını kullanmasına fırsat bulamamışken, siyasi halefleri tarafından basına servis edilmiş olan Sayıştay kararının, hukuken bazı hatalar taşıdığını ve düzeleceğine inandığımızı ifade etmiştik" denildi.
Açıklamada, bu ilamların sadece bir maddesi olan 'Antkart maddesi'nin, Menderes Türel ve o dönem görev yapmış olan Nazif Altınpınar'ı ilgilendirdiği, diğer maddelerinse mevcut Belediye Başkanı ve bürokratları hakkında hükümleri içerdiği kaydedildi. Avukat Şahinkaya'nın açıklamasında devamla şunlar kaydedildi:
"Çok sayıdaki bu ilamları örtmek ve kamuoyunun dikkatini başka yöne çekmek saikıyla; sanki sadece Menderes Türel hakkında, bir milyon 848 bin 24 lira bir kamu zararı varmış gibi basına duyurulmuş ve hatta bu kamu zararı siyasi muhaliflerimiz tarafından kamuoyuna yanlı bir şekilde yolsuzluk haberi gibi sunulmuştu. O gün söylediğimiz gibi, müvekkilim Sayıştay denetçisine verdiği izahatlarda, konu ile ilgili yasal düzenlemeleri dile getirmiş ve ayrıca konuyu detaylı olarak açıklamıştı. Ancak mevzuat tam anlatılamamış yahut anlaşılamamış olduğundan mezkûr karar çıkmış idi."
"Hukuki süreç içinde gerekli savunma ve açıklamalarımız yasal prosedüre uygun olarak yapılmış ve Yüksek Mahkeme haklılığımızı tespit ederek müvekkilim Menderes Türel ve Nazif Altınpınar uhdelerindeki kamu zararının tamamının kaldırılarak beraatlarına karar vermiştir. Böylece müvekkilim Menderes Türel bir kez daha hakkındaki asılsız isnatlar nedeniyle Yüksek Yargı kararıyla aklanmıştır."
Yorumlar
Kalan Karakter: