Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle belediye bünyesindeki eğitim merkezlerinde görevli öğretmenler için yemek verdi. Başkan Türel, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Yemeğe katılan öğretmenler arasında, yıllar önce eğitim aldığı Yekta Başeğmez'in de olduğunu ifade eden Başkan Türel, "Bir öğretmenin en büyük mutluluğu öğrencilerinin iyi yetişmesidir. Öğretmenin emeğinin karşılığı parayla pulla ödenmez. Yekta Hocama trilyonlar verseniz, bugün bir öğrencisinin onun karşısında belediye başkanı olarak hitap ediyor olmasındaki yaşadığı hazzı hiçbir şekilde yaşayamazdı. O yüzden bir öğretmen sadece mesai vermez. Bilgisini, sevgisini, ilhamını verir. Mesai biter, ama öğretmenlik bitmez. Bu sebeple peygamberimizin halifesi Hz. Ali, 'Bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diye buyurmuş" diye konuştu.
ASMEK TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ
Büyükşehir Belediyesi eğitim kurumlarının nitelikli ve öncü eğitimin merkezleri olduğunun altını çizen Başkan Türel, şunları söyledi: "2004 yılında kurulan ASMEK, eğitime verdiğimiz önemle o günlerden bugünlere kadar büyüyerek geldi. Bugün 11 ilçemizde, 300 öğretmenimizle 360 farklı branşta 500 kadar kurs var. 13 bin kursiyere hizmet veren dev bir kurum haline geldi. Arı yetiştiriciliğinden fidan üretimine, üç boyutlu çizimden moda, girişimcilik gibi birçok değişik dalda eğitim veren ASMEK, bugüne kadar 176 bin kursiyer yetiştirmiştir ve yaygın eğitim alanında Türkiye üçüncüsüdür. Senede 17 bin 500 mezun veren Antalya'da başka bir okul yok. Yani sizler, Antalya'nın en önemli ve en büyük eğitim kuruluşunun kıymetli öğretmenlerisiniz."
İlçelerde planlanan yeni ASMEK merkezlerinin de müjdesini veren Başkan Türel, bu yıl İbradı, Serik, Kemer, Korkuteli, Manavgat, Kumluca, Gazipaşa'da açılacak ile 30 kurs merkezi hedefine ulaşacaklarını kaydetti.
Yorumlar
Kalan Karakter: