Manavgat Seydiler Mahallesi'nde Seyyid-i Cemaleddin Vakfı tarafından inşa edilecek olan Seyyid Cemaleddin Hazretleri Külliyesi, Camisi ve Türbesi inşaatının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Sena Nur Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Bursa Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, vakıf yöneticileri, sivil Toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileriyle vatandaşlar katıldı.
‘MANAVGAT’A DEĞER KATIYORUZ’
Çok güzel ve anlamlı bir hizmet için Manavgat’ta bulunduğu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Manavgat’a önemli hizmetler kazandırma yolunda ciddi gayretlerimiz ve projelerimiz var. Türk Beleni projesiyle Manavgat’a büyük bir değer kazandırıyoruz. Altyapı çalışmalarımız da bir taraftan ilerliyor. Manavgat, Antalya’nın ve Türk turizminin göz bebeği ilçelerimizden birisidir. Önceki gün Almanya’da bir haber yayınlandı. Alman turistlerin en çok rağbet ettikleri otellerin Manavgat-Side bölgemizdeki oteller olduğu görülüyor. Dolayısıyla bizde Manavgat için yoğun gayret sarfediyoruz. Ama bugünkü beraberliğimiz, bugün başlattığımız çalışma çok daha büyük bir mana ve öneme sahip. Peygamber Efendimizin Ehl-i Beytinden, Horasan Erenlerinden Seyyid Cemaleddin Hazretleri Türbe, Külliye ve Cami inşaatı hiç şüphe yok ki, sadece Manavgat değil, bütün Türkiye ve İslam dünyası için ayrı bir kıymete sahiptir. Horasan Erenleri, Türklüğün ve İslam’ın Anadolu’ya, hatta Balkan’lara yayılmasında öncü olmuş, Osmanlı devletinin zor zamanlarında Anadolu’da dirlik ve düzeni sağlamış, Anadolu’nun maddi ve manevi temellerini atmış, bütün İslam coğrafyasında birlik ve beraberliğe katkıda bulunmuş mübarek kişilerdir" diye konuştu.
BİRLİK BERABERLİK ZAMANI
Milletvekili Mustafa Köse, anlamlı bir temel atma törenine katıldığını ifade ederek, "Memleketimiz gerçekten çok zor günlerden ve zamanlardan geçiyor. Birlik ve beraberliğimizin had safhada olması gereken, dayanışma ruhunun en üst düzeyde olması gereken günleri yaşıyoruz. Daha 3-4 gün önce Serik ilçemizde Barış isimli kardeşimizi, şehidimizi kendi ellerimizle toprağa verdik. Güzel günlere ulaşma yolunda milletimiz her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe muhtaç. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde bu güçlüklerinde üstesinden geleceğiz. Hz. Peygamber son hutbesini verdiğinde 3 milyon metrekarelik bir alana hükmetmekteydi. Osmanlı Devleti bugünkü Avrupa'nın büyüklüğü kadardı. 10 yılda 100’ü aşkın savaş sonucu, 3 milyon kilometre toprak fethedilmişti. Bu 100’ü aşkın savaşta öldürülen insan sayısı kayıtlara göre sadece 250'idi. 100’ü aşkın savaş yapıyor, Avrupa büyüklüğünde bir alanı fethediyor ve sadece 250 kişi ölüyor. Bugün baktığımızda Irak’ta 1 günde 250 kişi Suriye’de 1 günde bunun 10 katı, Filistin de İslam coğrafyasında bunların kat ve kat üzerinde insanın vefat ettiğini görmekteyiz. Biz bir rahmet peygamberinin ümmetinin torunlarıyız. Seyyid Cemaleddin de o rahmet peygamberinin torunudur. Gelmiş buralarda İslamı tebliğ etmiştir. Onlar hazreti peygamberi anladılar. Ama bugün Müslüman olduğunu söyleyenler hazreti peygamberi anlamadılar, anlamıyorlar. Bugün Müslüman olduğunu ve İslam adına insan katlettiğini söyleyenleri Allah ıslah etsin. Ama ıslahları mümkün görünmüyor. Allah onları kahrı perişan eylesin” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: