İLÇELERE KADEMELİ TARİFE
Antalya’nın 19 ilçesinde uygulanacak olan 2015 yılı fiyatları üzerine yüzde 8 zam yapılacak olan içme suyu yeni tarifeleri yarın belli olacak. Bu yıl ilk kez mahalleye dönüşen köylerde kademeli tarife uygulanacak.1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak içme suyu yeni fiyat tarifeleri 2015 yılı fiyatları üzerine yüzde 8 zam yapılacak.
MUHALEFET ZAM İSTEMİYOR
Geçtiğimiz ay ASAT yönetimi tarafından önerilen ve Genel Kurul tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti. AK Parti’nin 5, CHP ve MHP’nin 2’şer üye ile temsil edildiği komisyon toplantısında CHP ve MHP içmesuyu yeni tarifelerine şerh koyarken, AKP’li üyeler öneriler yeni tarifeyi uygun buldu.
Antalya’nın 19 ilçesinde uygulanacak olan 2015 yılı fiyatları üzerine yüzde 8 zam yapılacak olan içme suyu yeni tarifeleri yarın belli olacak. Bu yıl ilk kez mahalleye dönüşen köylerde kademeli tarife uygulanacak
6360 sayılı kanun ile Bütünşehir kapsamına alınan Antalya’da 19 ilçe merkez ilçe olmasına karşılık, içme suyu tarifeleri farklı olarak değerlendiriliyor. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak içme suyu yeni fiyat tarifeleri 2015 yılı fiyatları üzerine yüzde 8 zam yapılacak. Geçtiğimiz ay ASAT yönetimi tarafından önerilen ve Genel Kurul tarafından Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmişti. AKP’nin 5, CHP ve MHP’nin 2’şer üye ile temsil edildiği komisyon toplantısında CHP ve MHP içme suyu yeni tarifelerine şerh koyarken, AKP’li üyeler öneriler yeni tarifeyi uygun buldu. Komisyon raporu 8 Aralık 2015 Salı (yarın) yapılacak olan Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu’nda Genel Kurulu’nda karar altına alınacak.
FİYATLAR İLÇELERDE FARKLI
Yeni içme suyu tarifelerinde fiyatlar şu şekilde; Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinde meskenlerde 01 m3 içme suyu tarifesi yeni zam ile birlikte 01 m3 içme suyu 2,44 lira, işyerlerinde 3,56 lira/m3 olması bekleniyor. Finike, Kumluca, Manavgat, Kaş, Serik, Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Gazipaşa İlçelerinde meskenlerde 1,10 lira olan 01 m3 içme suyu yeni yılda 1,19 lira, işyerlerinde 1,50 lira olan 1 m3 içme suyu 1,62 lira olması bekleniyor. Elmalı, Demre ve Korkuteli İlçelerine aynı tarife uygulanırken, Alanya ve Kemer İlçeleri meskenlerde 0,90 lira olan 1 m3 içme suyu fiyatı 0,97 lira, işyerlerinde 1,20 lira olan 1 m3 içme suyu fiyatı bir aylık kullanım olarak 1,30 lira olması önerildi. Alanya ve Kemer ilçelerinde de fiyatlar şu şekilde önerildi: Alanya’da meskenlerde 1 m3 içme suyu fiyatı 0,41 liradan 1,77 liraya, Kemer’de meskenlerde 1.42 lira olan 1 m3 içme suyu fiyatı yeni dönemde 1,53 lira olarak belirlenmesi düşünülüyor.
KÖYLERE KADEMELİ TARİFE
Yeni içme suyu tarifelerinde en büyük sürpriz 2015 yılında tek fiyat uygulanan orman köyleri ve tüzel kişilikleri kaldırılarak mahalleye dönüşen köylere geliyor. Köyler 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren kademeli tarife geçecek. İlçelerde farklı uygulanan tarifeler köylerde de kademeli olarak farklı uygulanacak. Antalya merkez ilçelerinin köylerindeki meskenler ile bahçe ve seralarda 01 m3 içme suyu 0,56 lira iken, yeni tarifeye göre 01-25 m3 bir aylık kullanım 0,60 lira, 26 ve üzeri m3 2,44 lira olacak. Diğer ilçe köylerinde bahçe ve seralarda kademeli geçiş 75 m3 üzerinde olacak ve fiyatlar üç aylık kullanım bedeli olarak faturalandırılacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: