İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanlığı, Uluslararası Göç Örgütü işbirliğiyle Antalya Akra Hotel'de 20-22 Kasım tarihlerini kapsayan, 81 ildeki görevlilerinin katılımıyla Medya ve İletişim Çalıştayı düzenliyor. Çalıştayda medyada göç algısı, yazılı ve görsel basında habercilik teknikleri gibi konular ele alınıyor. Çalıştayda en dikkat çeken konu ise medyada özellikle Suriyeli göçmenlerin aleyhine yapılan haberlerle, birçok doğru bilinen yanlışa dikkat çekildi.
DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
Çalıytaşdaki sunumlarda, Suriyelilerle ilgili medya ve sosyal medyada doğru bilinen yanlışlar da değerlendirildi. Asılsız olduğu belirtilen bu yanlışlar ise şöyle sıralandı:
"Suriyelilerin telefon faturasını devlet ödemiyor. Ankesörlü telefonlarda kullanılmak için dağıtılacak kartlar, geri gönderme merkezlerinde sınırdışı edilecek yabancılar için kullanılıyor. Suriyeliler devletten kesinlikle maaş almıyor. Kızılaykart ile yapılan yardımların gideri Avrupa Birliği üye ülkeler tarafından karşılanıyor. Suriyelilerin istediği üniversiteye sınavsız girdiği doğru değil. ABD vatandaşı bir öğrenci Türkiye'de hangi haklara sahipse Suriyeli öğrenci de aynı haklara sahip. Suriyelilerin devlet memuru olarak işe alındıkları da doğru değil.
Yorumlar
Kalan Karakter: