Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Eğitim ve örgütlenme Sekreteri Aslı Soydar, “Depremin ikinci yılında yaşamını yitirenlerin yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Depremde yaşamını yitiren sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin anısına bağlılığımızı ifade ediyoruz. 6 Şubat depremlerinin 2. Yılında depremzede halkımız ile sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sorunları halen çözülmüş değil. İlk gününden bu yana dayanışmada ve sorunların çözümü için mücadelede olan örgütümüz bu çabasını sürdürmeye devam edecektir” dedi
“Rant, hırs ve kapitalist politikalar suçludur”
Doğal olayların afete dönüşmesinin nedeninin, ranta ve kar hırsına dayalı kapitalist politikalar olduğunu belirten Aslı Soydar, “Pandemide cilası dökülen sağlık sistemi maalesef depremde enkaz altında kaldı. Bunu tüm toplum olarak gördük. 6 Şubat depremi ile yaşadığımız yıkımın asıl sorumlusu insanı ve emeği değersizleştirmeyi bir varoluş şekline dönüştüren, bunu da tüm topluma dayatmaya devam edenlerdir” ifadelerini kullandı.
Aslı Soydar depremin ilk iki günü boyunca ortalıkta görünmeyenleri de, kendi sorumluluklarının üzerini örtmek için başlattıkları algı operasyonunu da unutmadıklarını belirterek, “Aradan iki değil, 100 yıl geçse de yaşadığımız acıları ve bu acıları bizlere reva görenleri unutmayacağız!” sözlerine ekledi.
Soydar sözlerini, “Halkın ve emekçilerin yararına uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz sağlık ve sosyal hizmet sistemini de, doğayla uyumlu, eşitlikçi, özgürlükçü bir yaşamı da inşa edinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde bitirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: