Faladdin ve Binnaz Abla uygulamalarının sahibi Sertaç Taşdelen hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Kara para aklama iddiasıyla bir süre önce tutuklanan Taşdelen için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından iddianame düzenlendi.
Savcılık, Taşdelen’in “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçundan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
Hazırlanan iddianamede ise şu ifadelere yer verildi:
“Sertaç Taşdelen’in ortağı olduğu Arteria Teknoloji AŞ vasıtasıyla elde ettiği gelirlerin, iddia konusu falcılık eylemi ve yasak cihazların kullanımı neticesinde sağlanan suç gelirlerinin, hukuk düzeni içerisinde yasal bir statü altında bulunan şirket faaliyetlerinin ticari ve yasal kazanç sağlaması beklenirken, ifade edilen şirketin suç geliri elde etmek amacıyla kullanıldığı, benzer şekilde suç gelirleri vergilendirilmek suretiyle şüpheli tarafça meşru bir kazanç gibi gösterilmeye çalışıldığı, dolayısıyla Türk Ceza Kanunu’nun 282. maddesine göre, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin meşru bir yolla elde edildiği konusunda kanaat uyandırmak maksadıyla çeşitli işlemlere tabi tuttuğu, ayrıca şirket hesaplarından yurtdışına yapılan para transferlerine rastlanılması sebebiyle, bu doğrultuda suç gelirini yurt dışına çıkarttığı anlaşılmıştır.”
Yorumlar
Kalan Karakter: