Üç gün süren etkinliğe, farklı ülkelerden de üniversite öğrencileri katıldı. Yarışmada, gelinlik ve nişan kıyafetleri üzerine ebru uygulaması da yapıldı. Etkinliğin amacının ebru sanatına gönül vermiş gençlerin Antalya'da buluşmalarını, kaynaşmalarını sağlamak olduğu bildirildi.
TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ
Çalışmalarda, özel boyalarla su yüzeyinde oluşturulan rengârenk desenler, kâğıt ve ipek tuvaller üzerine aktarıldı. Dereceye giren eser sahiplerine plaket, katılımcılara da teşekkür belgesi verildi. Yarışmanın son gününde de Türkiye'de ebru sanatının sevdirilerek yaygınlaştırılmasında emeği büyük olan üstat sanatçı Timuçin Tanaslan, yaş pastayı kesip öğrencilere ikram etti. Katılımcılar, müzik eşliğinde eğlenip hep bir ağızdan şarkılar, türküler, şiirler okudu, dostluk, kardeşlik mesajları verdi.
SÖYLEŞİLER YAPILDI
AÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Resim ve El Sanatları Topluluğu'nda uzman ebru öğreticisi olarak görev yapan Mukadder Kavas, 'Dünya Su Günü' etkinlikleri kapsamında düzenlenen '4'ncü Uluslararası Uygulamalı En Güzel Battal Ebru ve Çiçek Ebru Yapma Yarışması'nın koordinatörlüğünü üstlendi. Yarışmaya, yurt içindeki ve yurt dışındaki üniversitelerden 2'şer öğrenci katıldı. Yarışma yanında, 'ebru sanatı' konusunda söyleşiler de yapıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: