Muratpaşa ilçesindeki Alpek Sanat'ta düzenlenen etkinlikte, mimarlık, sanat ve mekan ilişkisi, üretim pratikleri ve kent belleği konuları ele alındı.
Alpek Mimarlık kurucusu Mert Erkılavuz, ofisin mimarlık, iç mimarlık, tasarım ve uygulama süreçlerini sanatla besleyen üretim anlayışına dikkati çekti.
Sanatın mekanla kurduğu ilişkinin projelere yalnızca estetik değil, aynı zamanda deneyimsel ve düşünsel bir derinlik kazandırdığını vurgulayan Erkılavuz, yaptıkları çalışmalarla bu yaklaşımı kurumsal bir vizyona dönüştürdüklerini kaydetti.

Erkılavuz, galeride gerçekleştirdikleri söyleşilerle ise sanatçıları, mimarları ve tasarım profesyonellerini bir araya getiren paylaşım alanı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Sergi küratörü Dr. Feride Çelik de serginin, mekanın yalnızca bir sergileme alanı değil, anlatının aktif bir parçası olarak ele alındığı bir kurgu sunduğunu aktardı.
Çelik, mimar ve sanatçı arasında geliştirdikleri diyalog ile kentlere ve markalara kattıkları değerden bahsetti.

Sanatçı Ozan Ünal ise eserleri üzerinden katılımcılara heykelin yalnızca bir nesne olmadığını, mekanla birlikte yeniden yazılan canlı bir anlatıya dönüştüğünü anlattı.
Söyleşiye, mimarlar, tasarım profesyonelleri, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: