Sağlık Bakanlığının, Dünya Sağlık Örgütü, OECD ve akreditasyon kuruluşu ISQua destekleriyle düzenlediği 7. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi Antalya Kemer’de başladı. 3 gün sürecek olan ve bu yılki konusu "Sağlıkta Dönüşümün 2. Fazında Klinik Kalite ve İnovatif Yaklaşımlar" olarak belirlenen kongreye Türkiye ve değişik ülkelerden 2 bin 500’e yakın bilim insanı ve sağlık yöneticileriyle sağlık çalışanları katıldı. Kongrenin açılışına katılan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, sağlık sektöründeki fiziki koşullar, idari işleyiş ve hizmetler alanındaki yenilikleri anlattı ve Türkiye’nin 1 milyonluk sağlık ordusunun dış ülkelere sağlık hizmeti götüreceğini söyledi.
SAĞLIK PERSONELİNE 5 YILDA BİR ÖDÜLLÜ SINAV
Gümüş, önümüzdeki dönemde tüm sağlık personelinin 5 yılda bir gönüllü olarak branş sınavına tabi tutulacağını belirterek, sınav sonucuna göre ödüllendirmenin olacağı sürece gönüllü olarak katılımın sağlanacağı sınavlar sayesinde çalışanların her an oyuna girecek bir sporcu gibi kendini yenilenmesi, bilgilerini tazelemesi gerektiğini belirtti.
2018’DE 27 BİN YENİ PERSONEL ALINACAK
Gümüş, 2018 yılında 27 bin sağlık personeli alacaklarını, yaklaşık 55 bin kişinin ordularına katılacağını bildirdi. Gümüş, "Ocak sonuna doğru yeni hemşirelerimizi sorun yaşayan hastanelerimize göndereceğiz. Hızlı şekilde özellikle hemşirelik yükünü azaltacağız" şeklinde konuştu. Sağlık hizmetinin bir gönül işi olduğunu anlatan Gümüş, "Bu gönülden gelen sıradışı bir iş. Bir süre önce ambulans şoförü sırtına alıyor hastasını ve eve götürüyor, bunu izledik. Bunun gibi on binlerce kahramanımız var. Kahraman bir tane değil, çok sayıda kahramanlarımız var. Hastalar gibi çalışanların da memnun olduğu bir sistemi kurgulamaya çalışıyoruz. Yeni dönemde sağlıkta şiddete dur diyoruz, sağlık hizmetlerinde dönüşüme devam diyoruz, kaliteye inadına devam diyoruz" dedi.
Sağlıkta performans Antalya'da konuşuldu
Antalya’da düzenlenen 7. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, 2018 yılında 27 bin sağlık personeli alacaklarını, yaklaşık 55 bin kişinin ordularına katılacağını bildirdi.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: