10 farklı şehirden 550 öğrencinin bir araya geldiği konferansta konuşma yapan Prof. Dr. Özkan, gençlerin uluslararası ilişkiler ve diplomasi konusundaki sorumluluklarını vurguladı.
Özkan, öğrencilerin dünya meselelerine duyarlı olmaları gerektiğini ve bu tür etkinliklerin, katılımcıların fikir alışverişi yapmalarına, küresel sorunlara çözüm önerileri geliştirmelerine katkı sağladığını ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Özkan, özellikle su krizine ve küresel sorunlara dikkat çekti.
Dünya nüfusunun %40'ından fazlasının 2050’ye kadar su stresi yaşayan bölgelerde yaşayacağını ifade eden Özkan, Türkiye’nin de bu risk altında olduğunu belirtti.
Özkan, "Su kaynaklarının korunması ve yönetimi, insanlık için hayati öneme sahiptir. Bu nedenle küresel iş birliği şarttır" diyerek, gençlere bu konuda liderlik yapma çağrısında bulundu. Prof. Dr. Özlenen Özkan, konuşmasının ardından katılımcılara başarılar dileyerek etkinlikten ayrıldı.
Model Birleşmiş Milletler Konferansı, öğrencilere diplomatik becerilerini geliştirme ve Birleşmiş Milletler’in işleyişi hakkında daha derinlemesine bilgi edinme fırsatı sunuyor. Konferansa katılan öğrenciler, çeşitli uluslararası konularda müzakereler yaparak çözüm önerileri geliştirdiler.
Yorumlar
Kalan Karakter: