Ramazan ayında, beslenme biçiminde oluşan küçük değişikliklerden dolayı ağız ve diş hastalıkları daha sık görüldüğü için, ağız hijyenine gösterilen hassasiyet bu dönemde daha çok artmalı.
Asitli İçeceklere Dikkat!
Şekerli yiyecekler ve asitli içecekler diş minesine zarar verebileceğinden, bunlar daha az tüketilmeli. Ayrıca asitli içecekler, reflü, gastrit ve ülser belirtilerinin artmasına, midede ve bağırsaklarda aşırı gaz ve şişkinliğe de neden olur.
Ramazanda Ağız Kokusunu Gidermek İçin Yapılması Gerekenler
Sahurdan ve iftardan sonra diş fırçalamak oldukça önemlidir çünkü dişlerin uyumadan önce fırçalanmaması, gece boyunca bakterilerin üremesine sebebiyet verir. Bunun yanında su içilmediği için tükürük üretimi azaldığından, vücut, doğal savunma mekanizmasından faydalanamaz bu nedenle dişlerin çürüme oranı artar.
Bu nedenle şu hususlar diş ve ağız sağlığının olmazsa olmazıdır:
-İftar ve sahur yaptıktan sonra dişler mutlaka fırçalanmalı, bunun yanında gün içinde de macunsuz olacak şekilde dişlerin fırçalanmasında sakınca yoktur.
-Yoğurt, süt, su ve bitki çayları daha sık tüketilmeli, ayrıca yoğurt tüketimi ağız kokusunu da azaltacaktır
-Sahurda bol bol su içilmelidir
-Diş aralarındaki yemek artıklarını temizlemek için sadece fırçalamak yetmediğinden, diş ipi de mutlaka kullanılmalıdır.
Yorumlar
Kalan Karakter: