50 yılı aşkın süredir Cerebral Palsy’li bireylere teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, deprem bölgesindeki engellilerin ihtiyaçlarına odaklandığı Hatay – Antakya’daki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Depremden etkilenen engelli bireylere ve ailelerine hizmet vermek amacıyla mart ayında iki hizmet birimini açan Vakıf, üçüncü hizmet birimini ise Temmuz ayında faaliyete geçirdi.
Vakıf; Antakya – İskenderun Karayolu üzerinde hayırsever iş adamı Osman Ovalı’nın depremzedelere yönelik hizmetler için tahsis ettiği 6.000 metrekarelik arsanın ön cephesinde yer alan üçüncü Özel Eğitim Rehabilitasyon Birimi’nde, Turkish Philanthropy Funds ve Bridge To Türkiye Fund ’unsağladığı hibe desteği ile engelli çocuklara ve ailelerine özel eğitim, fizyoterapi ve psikoterapi hizmeti sunuyor. Bunun yanı sıra protez öncesinde ve sonrasında rehabilitasyona ihtiyacı olan vatandaşlar da hizmet almak için Vakfın Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Birim’lerine başvurabiliyor.
Depremin ilk gününden bu yana bölgedeki gereksinimleri yakından takip ederek hızlı aksiyon alan ve çok yönlü hizmet modelleri ile bugüne kadar 1.000’den fazla seans desteği veren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; konteyner kentlerde yer alan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Birimlerine ek olarak kırsal bölgelerde yaşayan engelli bireylere ve ailelerine de Mobil Hizmet Aracı ile ulaşıyor.
Özel çocuklara özel ilgi
Deprem bölgesindeki engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Hatay – Antakya’da bulunan geçici barınma alanlarında faaliyetlerini sürdüren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, üçüncü hizmet birimini açtı


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: