Konusu William Shakespeare’a, müziği ise çağın dehalarından Giuseppe Verdi’ye ait olup Utku Şilliler’in de müziklerinin yer aldığı Otello, Uğur Seyrek’in koreografisi ve Işık Noyan’ın librettosu ile 2011 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ‘Yılın Dans Yapımı’ ödülünü kazanmıştı.
REKABET DUYGUSU
18 Şubat Perşembe saat: 20.00’de ve 20 Şubat Cumartesi saat: 15.00’te Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde izlenebilecek eserin dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.
Masum, sadık ve cesur bir kadın olan Desdemona’nın her yönüyle farklı bir erkek olan Otello’yu severek, aslında kaderini seçmesi üzerine kurgulanan eser bir kıskançlığın trajedisiyle sonlanmasından daha derin anlamlar taşıyor. Dramatik akışı bale sahnesine de aynı yoğunlukta yansıtan Seyrek, bir kadının aşkı uğruna savaşını, erkeğin önü alınamaz hırsları ve rekabet duygusuna yenik düşüşünü modern dans adımları ile ifade ediyor.
GENİŞ KADRO
Geçtiğimiz sezon büyük ilgi gören eserde Tolga Burçak; Otello,Okan Ünal; Casio, Kürşat Kılıç; Iago, Burak Özbek; Roderigo, Umut Çaltekin; Montano, Devrim Saraçoğlu; Lodevico, Esra Taner; Desdemona, Öykü Ertürk; Emilia, Melda Sipahi; Bianca ve Özde Eren; Önsöz rolleri ile sahne alacaklar.
Yorumlar
Kalan Karakter: