Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 20 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilen 2026-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 21 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilen 2026-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri'nin (AYT) madde analizlerinin incelendiğini ve cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığını açıkladı.
![]()
Öte yandan açıklamada, yapılan itirazlarında bilimsel açıdan değerlendirildiği ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından Alan Yeterlilik Testleri'nin Matematik Testi Temel Soru Kitapçığı'nda yer alan 23 numaralı sorunun "C" olarak girilmiş cevabının "A" olarak değiştirilmesine ve Türk Dili ve Edebiyatı Sosyal Bilimler-1 Testi Temel Soru Kitapçığı'nda yer alan 20 numaralı sorunun ise iptaline karar verildiği bildirildi.
ÖSYM'den YKS açıklaması!
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026 YKS'ye ilişkin itirazları değerlendirdi. İşte tüm detaylar...
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: