Rusya krizinden en çok etkilenen turizm sektörü için yeni projeler üretiliyor. Bunlardan biri de Türofed Başkanı Osman Ayık'tan geldi. 2005 yılında Istanbul'da Formula 1 takvimine giren Istanbul Park Grand Prix'si 2012 yılında Formula 1 takviminden çıkartılmıştı. Antalya Grand Prix'i ile yeniden Formula 1 için başvurulması önerisinde bulunan Osman Ayık "Bu şekilde krizi fırsata çevirmiş oluruz. Dünya'nın en önemli organizasyonları arasında yer alan Formula 1, turizm sektörüne de can suyu olur" dedi.
Monaco örneği
Formula 1 için yeniden girişmlere başlanması gerektiğini belirten Osman Ayık, "Antalya'da yeniden bir yarış pisti yapmaya da gerek yok. Aynı Monaco'da olduğu gibi şehir merkezinde bu yarışlar yapılabilir. Mesela Konyaaltı Caddesi'nden başlayan varyanttan Konyaaltı Sahili'ne inen bir pistte bu yarışlar yapılabilir. Böylelikle en çok izlenen sporlar arasında yer alan Formula 1 ile tüm dünyaya Antalya'nın tanıtımını en iyi şekilde yapmış oluruz" diye konuştu.
Istanbul'a kaptırmıştık
Otomobil sporlarının en büyüğü olan ve dünyanın en önemli organizasyonlarından birisi olarak kabil edilen Formula 1 yarışları için 2002 yılında Istanbul ile birlikte Antalya'da talip olmuştu. Daha sonrasında ise Formula 1 yarışlarının Antalya yerine Istanbul'da yapılmasına karar verildi ve 150 bin seyirci kapasiteli Istanbul Park yarış pisti inşa edildi. Bu pist 2005 yılında yarışlara ev sahipliği yapmaya başlarken, 2012 yılında ise Istanbul Formula 1 takviminden çıkartıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: