Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere yönelik başlattığı 'Evde Okul Online Eğitim Sistemi' Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle öğrenci ve öğretmenlere tanıtıldı. Törene katılan Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'da yine bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
YÜZDE 100 UYUMLU İÇERİKLER
Eğitimin ülke için önemine işaret eden Başkan Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak çocukların ve gençlerin eğitimini destekleyen her türlü projede hep yer aldıklarının altını çizdi. Türel, 'Evde Okul Eğitim Portalı' isimli bu projeyle okulöncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine derslerinde destek olmayı hedeflediklerini kaydetti. Başkan Türel, "Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına yüzde 100 uyumlu içeriklerin yer aldığı, uzaktan erişim tekniğine dayalı bu portala 7 gün 24 saat ulaşabilir, canınız istediği zaman evde, okulda hatta tatilde bile ders konularına bakıp, test çözebilirsiniz" dedi.
GÜVENİLİR ERİŞİM NOKTASI
İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ise Büyükşehir Belediyesi'nin modern zamanın ihtiyacı olan sanattan, spordan, edebiyattan, şiirden bilime kadar her konuda eğitim camiasının yanında olduğunu ifade ederek, online eğitimin sisteminin bilişim ve sosyal medya ağlarının çok karmaşık olduğu bir dönemde güvenilir bir bilgi erişim noktası olduğunu ifade etti. Arslan, öğrenci ve öğretmenlere önemli katkılar sağlayacak bu destek için Başkan Türel'e teşekkür etti. Sistemin kurucularından Mustafa Önel ise sistemin eğitim sürecini eve taşıyacağını belirterek sistemde atlastan sözlüğe kadar bir öğrencinin eğitim hayatında ihtiyaç duyacağı tüm materyallere ulaşma şansı bulacağını ifade etti. 18 yıldır bu sistem için çalıştıklarını ve sürekli geliştirdiklerini belirten Önel, öğretmenlerin de sistemden yararlanabileceğini söyledi.
SİSTEMDE YOK YOK
Evde okul online eğitim sistemi yetenek analizi, öğrenme eğilimleri gibi online rehberlik hizmetleri sayesinde öğrencilere kendini daha iyi tanıma imkanı sağlayacak. Sistemde bulunan meslek rehberi 300'den farklı meslek hakkında bilgi verecek. Sistemde öğretmenler de kendi kişisel web sitelerini oluşturabilecek. Öğrenciler sistem sayesinde Türkiye genelinde 300 bin üzerindeki öğrenci arasında deneme sınavı olma imkanı bulacak ve yıl içerisinde 6 kez farklı deneme sınavına katılarak sadece Antalya genelinde değil Türkiye genelindeki öğrenciler arasında kaçıncı olabileceğini de görebilecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: