Ömer Paşa Camii yeniden ibadete açıldı
ANTALYA'nın tarihi ve kültürel miraslarından Ketenci Ömer Paşa Camii, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından törenle yeniden ibadete açıldı.


Elmalı ilçesinde, 1610 yılında Ketenci Ömer Paşa tarafından inşa ettirilen tarihi Ömer Paşa Camii, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı. Açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Milletvekilleri, Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ahmet Kavukcu, Elmalı Cumhuriyet Başsavcısı Enes Kocakale, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, siyasi parti temsilcileri, Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Pervaneli, kamu kurum yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.
ASLINA UYGUN RESTORE EDİLDİ
Restorasyon kapsamında caminin üst örtüsü, yalıtımı, harim döşemesi ve kadınlar mahfili yenilenirken kalem işleri ile çiniler, aslına uygun restore edildi. Cephe temizliği, derz imalatları, pencere doğramaları ile elektrik ve mekanik tesisat çalışmaları tamamlandı. Ayrıca çevre düzenlemesi yapılarak şadırvan, projelendirme verilerine uygun olarak özgün hâline kavuşturuldu. Avluya aydınlatma, merdiven ve tuvalet düzenlemeleri de eklendi.

ECDAD YADİGÂRI ESERLER TİTİZLİKLE RESTORE EDİLİYOR
Açılış töreninde yaptığı konuşmada tarihi ve kültürel eserlerin onarılmasının ve restore edilmesinin elzem olduğunu ifade eden Vali Şahin, “Aksi takdirde ilerleyen yıllarda çok daha büyük maliyetlerle, daha zorlu bir süreç yaşanabilirdi. Bugün, 2,5 yılı aşkın titiz bir çalışmanın sonucunu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eserler, şehirlerimizin ve beldelerimizin kimlik belgeleri; aynı zamanda kökü derinlerde olan kadim bir millet olduğumuzun en önemli kanıtlarıdır. Antalya’nın her köşesinde tarihi ve kültürel eserlerimizi yenileme faaliyetlerimiz devam ediyor. Vehhab-i Ümmi Türbesi’nin restorasyon çalışmalarına da en kısa sürede başlayacağız ve inşallah Ramazan ayında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Devletimiz, bugüne kadar çok sayıda kültür mirası eserini ihya etti ve etmeye de devam ediyor. Bu husustaki desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ederimö ifadelerine yer verdi.
Açılış konuşmalarının ardından Ömer Paşa Camii, dualar eşliğinde kesilen kurdeleyle ibadete açıldı. Anadolu’da tek kubbeli klasik cami üslubunun en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilen Ömer Paşa Camii, aynı zamanda Elmalı’nın en büyük camisi olma özelliğini taşıyor.

Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: