CHP’li Rafet Zeybek soru önergesinde Antalya Müzesi’nin bir süredir taşınacağına dair tartışmaların Antalya gündemini meşgul ettiğini, dünyaca ünlü Antalya Müzesi’nin şehir merkezindeki konumundan, şehir dışında yer alan EXPO Fuar Alanı’na taşınacağı iddiası üzerine başta Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları, akademisyenler ve Antalyalıların duruma tepki gösterdiğini ifade etti.
ZİYARETÇİ SAYISI DÜŞER
Türkiye’nin en seçkin tarihi eserlerinin sergilendiği, her yıl yerli ve yabancı on binlerce ziyaretçinin geldiği, şehir merkezindeki kolay erişimi ile şehrin kültür abidesi olan Antalya Müzesi’nin şehir dışında yer alan EXPO Fuar Alanı’na taşınmasının müzenin ziyaretçi sayısında düşüşe neden olacağını belirten Zeybek, soru önergesinde Antalyalıların ve kent paydaşlarının talebi doğrultusunda Antalya Müzesi’nin mevcut yerinde halkın ve ziyaretçilerin kolay ulaşımının korunarak, çevresindeki kamu binalarının da dahil edildiği Antalya’ya ve gelecek kuşaklara miras kalacak büyük bir müzenin inşasının planlanıp planlanmadığını da sordu.
MÜZE RANTA TESLİM EDİLEMEZ
Antalya Müzesi’nin taşınma nedenleri hakkında EXPO alanının canlandırılması ve mevcut müze alanı ile etrafındaki kamu binalarının da taşınarak yeni rant kapısı açma iddialarını da gündeme getiren Zeybek, “Antalyalılar kentlerini ranta kurban etmeyecektir, nasıl 100. Yıl Spor Alanının talan ve ranta açılmaması için mücadele ettiyse, müzeleri için de mücadele edeceklerdir” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: