Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısına CHP’den, Ak Parti’ye transfer olan Ercan Merthatun damga vurdu. Şehir dışında olmasını meclise gerekçe sunan ve meclise katılmayan Merthatun’un bu mazereti CHP'nin oy çokluğuyla reddedilirken, Ak Parti ve MHP'li 3 üyenin mazeret dilekçeleri kabul edildi. Konu ile ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya, Ercan Merthatun'un meclis üyeliğinin düşürülmesi için Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'ndan başlayacak ve Yüksek Seçim Kurulu'na kadar devam ettirilecek hukuki süreci başlattıklarını söyledi.
BARETLERLE GELDİLER
CHP'li meclis üyeleri, Soma'da yaşamını yitiren 301 maden işçisi için madenci baretleriyle oturuma katıldı. CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya, Soma'da 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan olayın basit bir iş kazası olmadığının çok açık olduğunu belirterek yaşananları katliam olarak değerlendirdi. Madende 301 işçinin öldüğünün resmi rakamlar olduğunu, fakat hayatını kaybeden madenci sayısının daha fazla olduğunu savunan Başkaya, "Bu 'Madenciliğin fıtratında var' denilip geçiştirilmeyecek kadar önemlidir" dedi.Başkaya ayrıca, 31 Mayıs'ta 1'inci yılını geride bırakan Taksim Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenleri anarak konuşmasını tamamladı.
ÖNER’DEN CEVAP
CHP'nin ardından söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Cemal Öner ise Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerini andı, fakat CHP'li Başkaya'nın iddia ettiği sayılarda gayriresmi bir rakam bulunmadığını söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: