MATSO Girişimcilik Akademisi tarafından gerçekleşen ve MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Dış Ticaret Eğitmeni Hakan Akın tarafından verilen 'Dış Ticaret ve Dış Ticaret Teknikleri' eğitimi 3 gün sürdü. Eğitimi tamamlayanlara törenle katılım belgesi verildi. Hüseyin Akın, ilçenin ihracat kapasitesini artırmak için çaba gösterdiklerini belirterek, yönetim olarak göreve geldikten sonra ihracata yönelik birçok çalışmaya imza attıklarını söyledi.
İHRACAT KAPASİTESİ ARTACAK
İhracatla ilgili çalışmalara 2013 Kasım ayında 'Dünyaya Merhaba' toplantısı düzenleyerek başladıklarını aktaran Akın, "İhracata yönelik çeşitli eğitimler ve ihracat yapan firmalarımızın desteklenmesi konusunda ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız çalışmalarla ilçemizin ihracat kapasitesini daha da artırmayı hedefliyoruz" dedi.
YÜZDE 62.2 ARTIŞ
Çalışmaların meyvesini vermeye başladığını vurgulayan Hakan Akın, "İlçemizde 2012 yılında ihracat yapan firma sayısı yok denecek kadar azdı. 2013 yılında ihracat yapan firma sayısı 16'ya, 2014 yılında ise 27'ye yükseldi. Manavgat'ta ihracat kapasitesi 2014 yılında geçen yıla göre yüzde 62.2 arttı. Yaklaşık 1.5 milyon dolar ihracatımız var" diye konuştu.
Akın daha sonra eğitime katılan 34 girişimciye belgesini verdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: