Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek. Merkezî Sınav; tüm il merkezleri ile gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla belirlenecek yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da ve ikinci oturum 11.30’da başlayacak.
Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.
Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecek.
Sınavdan önce nelere dikkat edilmeli?
Sınavdan sonra yaz tatilinin başlayacağını düşünerek rahatlayın, bu süreçtedDikkat etmeniz gereken fiziksel sağlığınıza zarar gelebilecek (futbol, basketbol vb.) oyunlardan uzak durarak hafif aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz
En geç cuma gününe kadar velinizle birlikte okulunuzdan sınav giriş belgenizi alarak sınava gireceğiniz okulu ve mümkünse sınav salonunuzu görünüz.
Böylece hem sınava gireceğiniz okula gitmek için ihtiyaç duyacağınız süreyi belirlersiniz hem de sınav yeri ile ilgili kaygılarınızı gidermiş olursunuz
Evde beslenmeye dikkat ediniz, dışardan alacağınız her türlü hazır besin sağlığınızı bozabilir.
Bugünden itibaren her gün en geç saat 7.30'da kalkmaya, en geç saat 10.30'da yatakta olmaya dikkat ediniz. Erken kalkarsanız akşamları da erken uykunuz gelir, böylece sınavdan önce uyku sorunu yaşamazsınız.
Sınav günü giyeceğiniz kıyafetlerin pamuklu, rahat ve terletmeyen kumaşlardan seçiniz. Sınav sabahı için yanınıza ince bir mont veya hırka alınız.
Sınav evraklarınızı en geç cuma akşamına kadar hazırlayınız.
Sabah uyanma saatinizi rahat kıyafetler giyinip kahvaltınızı yapacağınız ve yol mesafenizi düşünerek sınav merkezine zamanında ulaşacak şekilde ayarlayınız.
Talep edilmesi durumunda, sınav oturumları tamamlandıktan sonra soru kitapçıkları veli ya da öğrenciye verilebilecek.
Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır.
Yorumlar
Kalan Karakter: