Bahçelievler Mahallesi'ndeki Kişisel Gelişim Merkezi'nde açılan 'Otantik Resim Atölyesi Grup Resim Sergisi'nde ilkokul 2. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Defne Sıla Çetin, 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Hatice Melis Erden, 18 yaşındaki Ayşe Berra Erden'in duygu, düşünce ve hayallerini resmettikleri sergiyle beğeniye sundu. Aileler ise eserleri görünce büyük mutluluk yaşarken, gurur duyduklarını ifade etti.
FIRÇAYI BIRAKMADILAR
Geleceğin ressamları, bir yıl önce ellerine aldıkları fırça ve boya paletiyle bir anda dünyalarının değiştiğini, kendilerini renkli bir dünyanın içerisinde bulduklarını dillendirdi, öğretmenleri Mukadder Öztürk'e emeklerinden dolayı teşekkür etti. Defne Sıla Çetin, ilkokul öncesi boş kâğıtlara kara kalem ve kuru boya kalemlerle çizimler yapıp içerisini boyadığını, daha çok manzara, doğa, doğada yaşayan canlıları, akarsuları, kedi, köpekleri hayal ederek resmettiğini anlattı. Çetin, "Annem- babam yeteneğime hayran kalıp resim eğitimi almam gerektiğine karar verdi, ben de çok mutlu oldum" dedi.
'GİTMEK İSTEMİYORLAR'
Ressam Mukadder Öztürk, öğrencilerinin ortaya çıkan yeteneklerinin, resim sanatına olan ilgilerinin temelinde anne-babanın dikkatlerinin yer aldığına işaret etti. Öztürk, "Çocuklar, atölyede çalışırken, saatlerinin dolmasına rağmen evlerine gitmek istemiyor, daha geç saatlere kadar tuval başında çalışmak istiyor. Ürettikleri her bir eser, sanata olan sevdalarını daha fazla artırıyor. Duygular, düşünceler, hayaller tuvaller üzerine yansıtılıyor" diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: