Kovandaki arıların zehirlendiği iddiası
ANTALYA'nın Demre ilçesinde arıcı Cengiz Toptaş, kovanındaki arıların kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlendiğini öne sürdü


Demre'ye bağlı Köşkerler Mahallesi Gödeme mevkisinde Cengiz Toptaş'a ait 50 arı kovanı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlendi. Kovanların içinde bulunan arıların neredeyse tamamı telef oldu.
Evli ve bir çocuk babası Cengiz Toptaş (30), "Sabah kalkıp kovanlarımı kontrol edince arıların uçmadığı fark ettim. Bir kovanı açtım. Arıların tamamının öldüğünü gördüm. Diğerlerini sırayla açınca, kovanların içindeki arıların neredeyse tamamının öldüğünü gördüm. Hemen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ve Antalya Arıcılar Birliği Sorumlusu Nuri Bilgiç'e haber verdim. Gelip tutanak tuttular. Arılarıma gece kovanın ağzından püskürtme yöntemi ile zehir sıkıldığını düşünüyorum. Ben bu arıları iki yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığı Genç Çiftçileri Destekleme Projesi'nden almıştım. 50 kovan olarak aldım. Kafkas arıları idi. İki yıl içinde 80 kovana çıkarmıştım. 30 kovanım başka yerde olduğu için kurtuldu. Zararım 20 bin lira civarında. Tek çocuğumla ailemin tek geçim kaynağı bu arılar idi. Tekrar Demre Kaymakamlığı'na başvurarak yardım isteyeceğim" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: