KENTLERİN ESTETİĞİ FOTOĞRAFLANDIRILACAK
Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi ile Antalya Kent Konseyi, Antalya'nın kent estetiğini tartışmaya açacak 'Geleneksel Kent Dokusunda Estetik' adlı fotoğraf yarışması düzenledi. Herkese açık olan, siyah- beyaz ve renkli dallarda yapılacak yarışmanın sonucunda 16 eser dereceye girecek.


DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMLER
Ebru Manavoğlu, fotoğraf yarışmasıyla kent estetiği kavramının tartışmaya açılacağını belirterek, "Antalya, doğal ve kültürel yapısıyla ayrıcalıklı özelliklere sahip, kentleşme sürecinden en fazla etkilenen, son 50 yılda önemli değişim ve dönüşümlerin görüldüğü bir kent. Bu süreç içerisinde kentin geleneksel kent dokusunu oluşturan Balbey, Haşimişcan, Kaleiçi gibi sit alanları, kent merkezi ve çevresi hızlı bir değişim geçirmiş, estetik kaygılar göz ardı edilmiş. Fotoğraf yarışmasındaki amacımız da kentin kimliği ve kültürünü yaşatan geleneksel kent dokusu içerisinde kent estetiği kavramını oluşturan kentin doğal, kültürel, tarihi, görsel öğe ve özellikler bütünü ve özgün bakış açısıyla mekanları özelliklerine göre vurgulayarak belgelemek" dedi.
YARIŞMANIN ANA TEMASI
Kentlerin dinamik bir organizma gibi zaman içerisinde sosyal, kültürel, ekonomik, teknolojik ve fiziksel açılardan değişime uğradığını ve kendilerine özgü karakterleriyle kimlik kazandıklarını aktaran Ebru Manavoğlu, "Yarışmanın ana teması kentlileri, geleneksel kent dokusu olarak adlandırdığımız kentin kuruluşundan günümüze kadar kendine özgü özellikleriyle yaşayan tüm mekânları içerisinde alacak şekilde, kentin doğal ve kültürel kimliğini vurgulayarak kent estetiğini özgün bakış açısıyla görmeye ve göstermeye teşvik etmektir. Bu yarışmanın konusu kentin yaşayan mekânlarında kent merkezi ve çevresindeki kent estetiğini tartışmaya açarak farklı coğrafyalarda çevre, doğa ve kültür birleşeni doğrultusunda zaman içinde değişen kentlerimizde estetik algıyı yaratan çarpıcı örnekleri belgelemektir" diye konuştu.
SERGİLENECEK
Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi Başkanı Dr. Ebru Manavoğlu, yarışmanın yanında 7 Kasım Perşembe günü Konyaaltı'ndaki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde 'Geleneksel Kent Dokusunda Estetik' konulu bir de çalıştay gerçekleşeceğini, yarışmada dereceye girecek 16 eserle sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların da 6-30 Kasım tarihleri arasında sergileneceğini açıkladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: