Pakistan uyruklu bir şahsın hiçbir güvenlik engeline takılmadan kız yurduna izinsiz giriş yaptığını fark eden kız öğrenciler, durumu güvenlik görevlileri ve yurt yönetimine bildirdi. Yetkililer, şahsın yurtta görevli olduğunu iddia ederken, öğrencilerin kimlik kartı talebi üzerine şahsın yurtta çalışmadığı ortaya çıktı. Antalya’nın Manavgat ilçesinde Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşanan bu güvenlik problemi hem öğrenciler arasında hem de kamuoyunda endişeye sebebiyet verdi.
Öğrenci yurdunda yaşanan güvenlik problemine tepki gösteren öğrenciler, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Öğrencileri bu süreçte yalnız bırakmayan CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, CHP Kadın Kolları Hukuk Komisyonu Üyesi Av. Gamze Deniz ve CHP Manavgat İlçe Başkanı Hasan Özer, öğrencilerle birebir görüşme sağladı.
Manavgat Kız Öğrenci Yurdu’nda, Gençlik ve Spor İl Müdürü’nün öğrencilerle toplantı yaptığını gözlemleyen Kaya, hem öğrenciler hem de İl Müdürü ile görüşme sağladı. İl Müdürü, Kaya’ya olayı ciddiyetle ele aldıklarını, güvenlik problemi ile ilgili soruşturulma başlatıldığını ve şikâyette bulunan öğrencilere yönelik ise herhangi bir olumsuz yaklaşım sergilenmeyeceğinin bilgisini verdi.
Güvenlik problemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kaya öğrencilerin yanında olduğunu belirterek “Genç kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Genç kardeşlerimizin sadece bu değil, diğer sorunlarının da, haklı taleplerinin de her zaman takipçisi olacağız, onların sesi olacağız. Konuyu titizlikle takip etmeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: