İstiyorum ki; ben de masalcı dedeler gibi yanımda gezenlere ‘Kaleiçi masalları’ anlatsam! Onlar da kuzu gibi dinleseler. Bana da ödül-plaket falan verseler!
Ama olmuyor ki!
Kaleiçi, Haşim İşcan ve Balbey mahallelerinin yanmaktan, çökmekten kurtulamayan evleri; benim yüreğimi parçalarken nasıl olur da buraları ‘şirin’ gösterebilirim ki?
Ne mal sahipleri, ne muhtarlar, ne belediyeler ve başkanları, ne müze, ne turizm ve tanıtma bakanlığı, ne üniversiteler, ne kanarya sevenler dernekleri, ne turizmden geçinen turizm otel ve uçak sahipleri, ne yerel basın, ne de yerel yayın yapan ulusal basın, ne milletvekillerimiz, ne mimarlarımız ve daha kimler…
KALEİÇİ’nin çöküşünü durdurmaya yönelik hiçbir şey yapmıyorlar!
Kaleiçi’nin turizm fuarlarında tanıtılacağı söyleniyor!
Hangi Kaleiçi’yle gidiyorsunuz oralara?
Yıllardır yerinde sayıyor Kaleiçi! Eğer onlar ilgilenmiş olsalardı, Kaleiçi ‘bir açık hava müzesi’ gibi olurdu?
Üçkapılar’a, Kalekapısı’na, Hıdırlık Kulesi ve Kesik Minare’ye bir bakın Allah aşkına?
İmaret Sokak ve geçen hafta yazdığım birçok sokaktaki konaklara bir bakın; yanmış, yıkılmış, birçoğunun duvarları briket taşlarıyla kapatılmış!
Kale duvarlarında ve surlarda ağaç kökleri duvarları yıkıyor; siz tutuyorsunuz festivaller düzenliyorsunuz!
Bu çirkinlikleri görmemezlikten gelemezsiniz!
Kim kurtaracak Kaleiçi’ni, kim?
B e k l i y o r u z !
++++
KALEİÇİ İTFAİYESİ’NE
YENİ ARAÇ GELİYOR!
Kaleiçi; dünkü Kaleiçi değil, ama sokakları aynı, değişmedi. O dar sokaklara; masa sandalye atarak, ya da baraka kurup üstünü de çardakla kapatmaya çalışanlar var!
Geçen hafta alacakları bir itfaiye aracını ‘deneme sürüşü’ yaparken görüntüledik.
Güzel bir araca benziyor!
++++
BAYRAKÇI
TURİSTİN PARASINI ÇALMIŞ!
Sivil polisler de geldi ama olaylar tam önlenemiyor diyorlar. Bayrakçı, turistin cüzdanından para alıp kaçmış. Mobese kameralarından yakalamaya çalışılıyor!
Bir hanutçu(turist gezdirenlerden); yanık hastane üstündeki parkta turisttin verdiği parayı az bulmuş; zorla 60 Euro almış.
Nasıl bir Kaleiçi burası arkadaş?
Zabıtamız, polisimiz var; esnafın ekmek teknesi turistler, bir şekilde ‘gasp’ ediliyor! Turizm zarar görüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: