Antalya Havalimanı'nda muhtemel bir uçak kazasının ardından çıkabilecek yangınlara karşı tedbir durumu ve yeterliliklerin tespiti amacıyla yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Başmüdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan tatbikata, Havalimanı Yangınla Mücadele ve Kurtarma Birimi (ARFF), itfaiye ve sağlık ekipleri katıldı. Senaryo gereği havalimanı içerisine düşmüş bir uçağı canlandırmak için pistin bulunduğu alana büyük bir ateş yakıldı. Kule tarafından havalimanı içerisine bir uçağın düşerek alev aldığı yönünde acil anonsu yapılarak sirenler çalındı. Bunun üzerine ARFF'ye bağlı tam donanımlı itfaiye araçları kısa sürede yangının bulunduğu alana gelerek senaryo gereği yanan uçağa müdahale etti. Yangının büyümesinin önlenmesi ve yangının iç noktalarının da söndürülmesi için kimyevi toz sıkan itfaiye aracına gelen diğer ekipler de su ve köpükle müdahale etti. Kısa sürede çok sayıda itfaiye aracının desteğiyle söndürülen yangında mahsur kalanların yardımına da üzerlerinde ısıya dayanıklı elbiseleri bulunan itfaiye erleri koştu. Yangın alanından uzaklaştırılan yaralılar 112 Acil Servis Ekipleri'nin ilk müdahalesinin ardından sedyelerle olay yerinden taşındı.
ORTAK PROTOKOL
Antalya Havalimanı’nda herhangi bir acil durum yaşandığında ortak hareket etme ve ihtiyaç olan acil birimlerini harekete geçirme anlamında bir tatbikat planladıklarını ve tatbikatın itfaiye ekiplerinin eksikliklerini görmeleri açısından faydalı olduğunun altını çizen Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, her yıl en az bir defa yapmak zorunda oldukları tatbikatın başarılı geçtiğini belirterek “Biz bugün yapmış olduğumuz tatbikatla protokol yapmış olduğumuz kurumların Antalya Havalimanı’na intikalini tespit ettik. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, İl Sağlık Müdürlüğü ambulansları, İl Orman Müdürlüğü ambulansı ve itfaiye teşkilatı belirlenen standart zaman süre içerisinde havalimanımıza ulaştılar” dedi.
MEMNUNİYET YÜZDE DOKSAN BEŞ
Yolcuların güvenliği ve memnuniyeti adına ne kadar hassasiyet gösteriliyorsa aynı hassasiyetin onların can ve mal güvenliği için de gösterildiğini kaydeden Serdar, havalimanı içerisinde vuku bulan herhangi bir acil durum olaya 120 saniye içerisinde müdahale etme zorunluluklarının olduğunu ifade ederek, “Biz bugünkü çalışmamızda 100 saniyenin altındaki zaman süreci içerisinde acil durum gerçekleşen noktaya ekiplerimiz ulaşmışlardır. Bizden hizmet alan yolcularımızı memnun etme mantığı ile hareket ediyoruz. Bu memnuniyeti biz son yıllarda Akdeniz Üniversitesi’ne yaptırdığımız ankette bu memnuniyetin yüzde doksan beşlere ulaştığını görüyoruz. Bu da bizi memnun ediyor” şeklinde konuştu
Yorumlar
Kalan Karakter: