HAREKAT TURİZMİ ETKİLEMEDİ
Antalyalı turizmciler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından Suriye'de gerçekleştirilen 'Barış Pınarı Harekatı'nın turizme olumsuz etkisinin olmadığını belirterek, konu ülkenin bekasıysa turizmin nasıl etkileneceğinin tali bir konu olduğunu söyledi


'OLUMSUZ ETKİSİ GÖRÜLMEDİ'
Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda terör örgütleri DEAŞ, PKK/PYD-YPG'ye karşı başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı'nın, turizmde herhangi olumsuz bir etkisinin görülmediğini belirtti. Recep Yavuz, şu an için net bir resim olmadığını belirterek, "Henüz tepkileri görmek için erken ama kimsede 'uçağa binmeyeyim' izlenimi yok. İnsanlar zaten yıllardır Suriye konusunu biliyor. Burada en acil yapılması gereken kendimizi dünyaya anlatacak bir platform oluşturulması. Çünkü iki gündür yabancı haberleri izliyorum ve genellikle olumsuz yorumlar var. Ülkemizin haklı olduğu bu konuda kasıtlı olarak anlamak istemeyenler ve kötü yorumlarda bulunanlar var. Haklı olduğumuz davada haksız duruma düşmemek için kendimizi bütün dünyaya doğru anlatmamız gerekiyor" diye konuştu.
'TURİZMİN NASIL ETKİLENECEĞİ TALİ BİR KONU'
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya da, memleketin bekası, hayrı için olan şeylerde ticari faaliyetlerle ilgili yorum yapmanın doğru olmadığını belirterek, “Dolayısıyla turizm sektörü de sonuç itibarıyla bir ticari faaliyet. Ülkemizin huzuru, bütünlüğü sözkonusu olduğu bir yerde turizmin şöyle ya da böyle etkilenmesi çok sorun değil. Barış Pınarı Harekatı'na katılan tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz ve onlara dua ediyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu durumdan turizmin nasıl etkileneceği tali bir konu ve zaten güvenli, huzurlu olmayan bir ülkede turizm yapmanın da imkanı yok. Dolayısıyla bu işin en önemli unsuru olan silahlı kuvvetler, emniyet ve istihbarat mensuplarımızın hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar işlerini iyi yapıyor ki biz turizm yapabiliyoruz. Bütün sektör olarak onları canı gönülden destekliyoruz" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: