AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Antalya’ya geldi. Başbakan Davutoğlu Antalya’da Turgut Özal Spor Salonu'nda, AK Parti Antalya İl Kadın Kollarının 4. Olağan Kongresi’ne katıldı ve 152 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Daha önce planlanan Antalya ziyaretini Paris'teki terör yürüyüşü nedeniyle gerçekleştiremediğini anlatan Başbakan Davutoğlu, gönlünün hep Antalya'da olduğunu söyledi. "Ben ne kadar Konyalıysam bir o kadar da Antalyalıyım" diyen Başbakan Davutoğlu, "Madem biz bu dağların çocuklarıyız. Madem ki Antalya'nın evladıyız. Konya'nın oyu kadar Antalya'dan oy istiyorum. 7 Haziran'da sizlerden en az yüzde 50 oy istiyorum. Ama Konya'yı geçip yüzde 70 alırsanız o zaman hepinizin alnından öper bağrımıza basarız" dedi.
ELİMİZ BOŞ GELMEDİK
"Biz hiçbir zaman elimiz boş gelmedik" diye konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında geçen dönemki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ı kastederek, "Artık Antalya'da kara günler geride kaldı. O çalışmadan bira festivalleri tertip eden belediye başkanları geçmişte kaldı. Şimdi Akseki'nin içme suyu sorununu çözen Menderes Türel var" diye konuştu.
'ANTALYA BİZİM VİTRİN ŞEHRİMİZ'
Antalya'da açılışı yapılan 152 tesisin 365 milyon liralık harcamayla yapıldığını bildiren Başbakan Davutoğlu, "Antalya'ya mübarek olsun. Antalya hep aziz olsun. Ben de elim boş gelmedim. Alanya'ya üniversite sözü ile geldik. Antalyaspor'a da başarılar diliyorum. Antalya'daki 33 bin kişilik stadyum da en kısa sürede tamamlanacak inşallah. Antalya bizim vitrin şehrimizdir, pencere şehrimizdir" şeklinde konuştu.
2016 yılında Antalya'nın Expo'ya ev sahipliği yapacağını, bu sene NATO Dışişleri Bakanları toplantısının yine Antalya'da gerçekleştirileceğini hatırlanan Başbakan Davutoğlu, Kasım ayındaki G-20 zirvesiyle de dünyanın kalbinin yine Antalya'da atacağını söyledi.
‘HIZLI TRENİ TAKİP EDİYORUM’
Antalya'ya hızlı tren getireceklerini açıklayan Ahmet Davutoğlu, bu projeyi bizzat kendisinin takip edeceğini kaydetti. Başbakan Davutoğlu, "Antalya, Konya, Nevşehir ve Kayseri hızlı tren hattı var. Hızlı trenler Anadolu'dan Antalya'ya akacak. Aynı şekilde Eskişehir, Kütahya, Afyon, Burdur, Isparta, Antalya hızlı trenini de harekete geçireceğiz" dedi.
Törende Başbakan Davutoğlu'ndan önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de vatandaşlara hitap etti.
Başbakan Davutoğlu, yanındaki bakanlar ve protokol mensuplarıyla birlikte toplu açılış kurdelesini kesti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte toplu açılış törenine katıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: