Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), gençlerin iş dünyasına hazırlanmasına katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği “Mesleki Eğitim Koçluk/Mentorluk Projesi” kapsamında önemli bir organizasyona imza attı. Proje çerçevesinde, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri bölümü öğrencileri, Antalya Teknokent’te faaliyet gösteren bilişim firmalarına teknik gezi düzenledi.
Ziyarete ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Behçet Ülker, 22. Grup (Bilişim) Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı İsmail Sait Alpagu ve komite üyesi Yakup Küçüksaraç da eşlik etti. Teknik gezi kapsamında öğrenciler; sektör profesyonelleriyle bire bir tanışarak, bilişim alanındaki güncel uygulamaları, iş süreçlerini ve teknoloji üretim ortamlarını doğrudan gözlemleme fırsatı buldu.
Proje ile öğrencilerin sadece teorik değil, uygulamalı bilgiyle de donatılması hedefleniyor. ATSO’nun öncülüğünde yürütülen bu tür etkinlikler sayesinde gençlerin mesleki gelişimlerinin yanı sıra sektörle daha erken yaşta bağ kurmaları amaçlanıyor.
Antalya Teknokent gezisinde öğrenciler firmaları ziyaret ederek, iş dünyasındaki dinamikleri ve kariyer fırsatlarını ilk elden öğrenme şansı yakaladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: