Frenk yemişinin kilosu dalında 5- 7 lira
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde doğada kendiliğinden yetişmesinin yanında bölge üreticilerinin yıllar önce hobi amaçlı diktikleri ağaçlarda yetişen Frenk yemişleri, son dönemde önemli bir ekonomik değer kazandı. İlçede bahçeleşmesi olmayan ancak üretim alanı geniş olan Frenk yemişleri, kalitesine göre dalında kilosu 5 ila 7 liradan alıcı buluyor


'SON 3-4 YILDIR POPÜLER OLARAK ALIM SATIMI YAPILMAKTA'
Örtü altı yaş sebze meyve üreticisi Cengiz Uğur, "Hobi olarak diktiğimiz bu ağaç yaklaşık 20-25 yıllık. Son 3-4 yıldır popüler olarak alım satımı yapılmakta. Bu yıl ürünün kalitesine göre 5 liradan, 7 liraya kadar satılıyor. Ben bu ağaçtan yaklaşık 1 ton ürün almaktayım. Ekonomime katkı sağlıyorum" dedi.
'HASADI BİRAZ ZAHMETLİ BİR ÜRÜN'
Gazipaşa'da tropikal meyve tüccarlığı yapan Kemal Özarslan, "Gazipaşa'da tropikal ürünlerden avokado, mango, passiflora, Frenk yemişi vb. ürünleri alıyorum. Bugün de Frenk yemişi alıyoruz. Kilosu kalitesine göre 5 liradan başlıyor, 7 liraya kadar çıkıyor. Hasadı biraz zahmetli bir ürün, dikkat istiyor. Bizlerde üreticiden aldığımız ürünleri paketleyip İstanbul, Ankara, İzmir vb. illerimize gönderiyoruz. Buralarda da tüketiciyle buluşuyor" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: