Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Antalya’da gerçekleştirecek olan ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı 81 il başkanları toplantısına Antalya’nın milletvekili belediye başkanları ve meclis üyelerinin yanı sıra Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Denizli’nin Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri ile İl Genel Meclis Üyeleri de katılacak. 19-20 Mart tarihlerinde Lara Kundu’daki Delphin Imperial Otel’de yapılacak toplantının ikinci gününde Kılıçdaroğlu, yurtdışından gelen CHP temsilcileri ve Antalya yerelinde de örgüt temsilcileri ile ayrı bir toplantı yapacak. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde (ÇYDD) habercilerle bir araya gelen İl Başkanı Semih Esen, toplantının sabahki oturumunun basına açık olduğunu belirterek, toplantıda ülke ve yerel politikalarının detaylı görüşmelerinin yapılacağını söyledi.
AKP’Yİ ELEŞTİRENLER GEÇTİ
Toplantıda, kent gündemini de değerlendiren Başkan Esen, “Genel seçimler öncesi Demre’ye havaalanı yapılacağına yönelik yapılan açıklamalardan sonra birilerinin taksi kooperatifi kurduklarını ve vatandaşlardan para topladıklarını söyledi. Esen, Kundu'dada turistlerin gezmesi amacıyla faytonlarla hizmet verecek bir fayton durağı yapıldığını ve bunun için para toplandığını duyduklarını belirterek, toplu taşımaya hizmet etmesi gereken minibüslerin birileri tarafından alındığını duyduklarını söyledi. CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen meclis üyeleri konusunu da değerlendiren Başkan Esen, “Büyükşehir belediye meclis üyeleri daha düne kadar mücadele ettikleri, karşı siyaset ettikleri yapının içine niye gidebilirler. Birden bire bir insanın görüşü tamamen tersine dönemez, farklı dengeler var. Arıların şekere gittiği gibi gittiler” dedi.
TEK KULLANIMLIK SİYASET
Antalya'nın gelecek nesle coğrafi ve kültürel özelliklerini bozmadan bırakılması gerektiğinin altını çizen Başkan Esen, Belediye adına yapılacak hizmetlerin kentin yapısını koruyarak gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Esen, aykırı davranıldığı zaman yaptıkları eleştirilerin tahammülü olmayan kesimler tarafından siyaset malzemesi olarak görüldüğünü savunarak, “Antalyalı doğru hizmet alsın adına söylediğimiz her söz Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından, güncel tek kullanımlık siyaset malzemesi olarak görülmekte. Bunu böyle düşünen zihniyetin de Antalya'nın Antalya özelliğini koruyarak hizmet etme imkanı yoktur. Antalya sokaklarını gördüğünüz zaman hem tarihsel hem de coğrafi dokuyu zedeleyen hizmet adı altında uygulamalar göreceksiniz” şeklinde konuştu.
KÖPRÜLERİN DIŞINDA NE YAPILDI?
Her yıl 10 milyonu aşkın turistin Antalya’nın kültürel ve coğrafi özelliklerini görmek için geldiğini hatırlatan CHP İl Başkanı Semih Esen, “Objektif olmaya çalışarak soruyorum, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yaptığı birkaç köprü dışında Antalya'da ne yapıldı. Vaat edilen projelerden hangisi gerçekleşti. Birkaç köprülü kavşak onlar da plansız programsız yapılmış, muhtemeldir ki çok yakın zamanda Mevlana Kavşağı'ndaki gibi yeniden düzeltilmesi gereken projeler. Serik köprüsü daha 2 ay geçmeden yıkıldı. Defalarca sorduk bu tramvay ne kadara mal oluyor. O kadar sade ve yalın bir soru ki cevabını aynı sadelikle bir türlü alamadık. Sorunun cevabını Antalya'da bilen kimse yok” diye konuştu. Esen, konuşmasının sonunda CHP’nin Büyükşehir belediye Meclisi’nde kavgacı bir muhalefet yapmadıklarını belirterek, iktidara gelmek için halka kendi projelerini anlattıklarını söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: