Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama ve görevden alma kararları yayımlandı. Yayımlanan kararlarla emniyet müdürü değişen 16 ilden biri de Antalya oldu.
Antalya’ya 11 Ağustos 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İl Emniyet Müdürü olarak atanan Orhan Çevik geçtiğimiz günlerde yine bir kararname ile Macaristan Budapeşte'ye Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Müşaviri olarak atandı. Antalyalılar tarafından ¨Babacan Müdür¨ mahlasıyla anılan Orhan Çevik için İl Emniyet Müdürlüğü’nde veda töreni düzenlendi. Çevik, 2 yıldır Antalya’nın huzur ve güvenliği için birlikte mesai yaptığı emniyet mensuplarıyla tek tek vedalaştı. Müdür Çevik’e hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Veda törenine Antalya Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen, Türkiye Barolar Birliği Başkan eski Başdanışmanı Avukat Zafer Köken, Antalya Emniyeti Emekli Genel Müdürü Feyzullah Arslan, Antalya Emniyeti Emekli Genel Müdürü Ali Yılmaz, Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin, Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer, şube müdürleri, sivil tolum örgütleri temsilcileri, dernek başkanları ve yoğun bir katılım gerçekleşti.
Uğurlama töreninde konuşan Çevik: “Burada her kesimden her tabakadan her sivil toplum örgütümüzden siyasetimizden, bürokrasimizden, idaremizden vatandaşlarımız var. Çok duygulandım ayrılıklar hep böyle zor oluyor ama hakikaten meslek hayatımın en zor günlerinden bir tanesi. Allah hepinizden razı olsun. Eğer ortada bir güzellik varsa ortada bir başarı varsa bunu bu gördüğünüz kitle olarak hep birlikte yaptık. Antalya halkından olarak özellikle sizlere şahsım teşkilatım ve ailem adına çok teşekkür ediyorum. Çünkü her zaman arkamızda oldunuz ve bizi desteklediniz. Yüreklerinize bastınız. Dualarınızı eksik etmediniz. Darda, sevinçte, acıda her şeyde yanımızda oldunuz. Ben de bu yörenin Torosların bir evladı olarak burada sizlerle beraber 2 yıllık bir zaman dilimi süreci içinde yaşama şansını ve şerefini elde ettim. Ama inşallah bu devam edecek. Bizler büyük bir aileyiz, güçlü bir aileyiz. Hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Sizlerin huzurunuzda meslektaşlarıma ve birlikte çalıştığım arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Çünkü gece ve gündüz of demeden olağanüstü gayretle ve enerjiyle bugünlere gelebildik. İnşallah daha da ileriye gidilebilecektir. Ben sağ oldukça başarı hikayelerinizi duydukça kesinlikle mutlu olacağım. Çünkü her şey halk için, devletimiz için. Daima Antalya halkının memnuniyetini en üst yerde tuttuk. Birinci ilkemiz vatandaş memnuniyeti olarak göreve başladık. Bu bizim işimiz değil olayını ortadan kaldırdık. Her şey devletin işidir. Biz de devletin bir parçasıyız. Burada tek amacımız vatandaşımızı ortada bırakmamaktır. Bunu da başardık. Bundan sonra devamı gelecektir. Daima devlet duruşuyla hareket etti. Devlet adamı niteliğinden asla taviz vermedik. Şahsım ve teşkilatım olarak bu yönde devam edeceğiz. Çünkü ulu emre itaat vardır bizde. Devletin polisi güçlü. Devletin polisi gücünü her geçen gün kat be kat arttırarak devam ediyor. O yüzden gönlünüz rahat olsun. Hakkınızı helal edin” ifadelerine yer verdi.
Veda programına katılan Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin de üzerinde Çevik'in isminin yazılı olduğu Antalyaspor'un yeni sezon formalarından 'Yörük Geçidi' formasını takdim etti. Çevik ve eşi makam otomobiline binerek, trafik ve yunus timleri eşliğinde emniyet müdürlüğünden ayrıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: