Elmalı'da çiftçilere budama eğitimi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi yerelden kalkınma ve tarıma yönelik desteklemeler kapsamında çiftçi eğitimlerini sürdürüyor. Çiftçilerden gelen talep doğrultusunda Elmalı'da düzenlenen uygulamalı budama eğitimleri Geçit ve Akçay mahallelerinde gerçekleştirildi. Teknik ekipler tarafından verilen eğitimde elma ağaçlarında budamanın nasıl yapılacağı anlatıldı


Üretimde kalite ve verimi artırmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yetiştiricilere yönelik uygulamalı budama eğitimleri veriyor. Elmalı'da uygulamalı olarak verilen eğitimde budamanın tanımı, amacı, etkileri, zamanı ve uygulanan teknik işlemler hakkında Büyükşehir Belediyesi teknik ekipleri tarafından bilgilendirme yapıldı. Budama eğitiminin yanı sıra tarımsal sulama konusundaki talepleri değerlendirildi. Büyükbaş hayvancılık yapan çiftçiler ziyaret edilerek veterinerlik hizmetleri hakkında bilgi verildi.
KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLDİ
Elmalı'nın Geçit ve Akçay mahallelerinde iki grup halinde 50 kişinin katıldığı eğitimde Geçit, Akçay, Zümrütova, Armutlu, Ahatlı, Çaybaşı mahallelerinin muhtarları da yer aldı. Eğitimci Muzaffer Alican'ın uygulamalı bilgilendirme çalışmasının ardından katılımcılara sertifikaları verildi. Elmalı'nın Geçit Mahallesi'nde aynı zamanda tarım ve hayvancılıkla uğraşan Muhtar Ali Kılınç, "Belediye yetkilileri köyümüzü gelerek bizlere ziyarette bulundu. Elma ağacı budaması hakkında bizleri bilgilendirdiler. Daha önceden budama işlemi yapıyorduk ama eksiklerimiz vardı. Yapılan bu eğitimle birlikte eksikliklerimizi tamamlamış olduk" dedi
BAŞVURULAR İLÇE HİZMET BİRİMLERİNE YAPILIYOR
Değişik meyve türlerine uygulanan budama ve terbiye şekillerine yönelik gerçekleştirilen eğitim programı ağaçların budanma zamanına göre devam edecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen uygulamalı budama eğitimine katılmak isteyen yetiştiriciler Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmet Birimlerine başvurabilecek. Budama programa uygun olarak oluşturulan gruplara yerinde uygulamalı eğitimler verilecek.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: