Geçtiğimiz hafta içi her iki şehrin valileri, iki takımın yöneticilerini ve taraftarlarını iki şehrin sınırında bir araya getirdi. Birlikte yemek yendi ve dostane mesajlar verildi. iki şehir arasındaki husumetin ortadan kaldırılması adına çok önemli mesajlar verildi. Her iki takım taraftarları da özellikle sosyal medya paylaşımlarına çok dikkat etti, karşı takımı tahrik edici açıklamalardan kaçındı.
BİLETLER 5.5 SAATTE TÜKENDİ
Dostane mesajların ardından Konyaspor-Antalyaspor karşılaşmasının biletleri internet üzerinden satışa çıkarıldı. Antalyasporlu taraftarlar biletlere öyle ilgi gösterdi ki, Antalyaspor taraftarına ayrılan 1800 kişilik kontenjan 5.5 saatte tükendi. 2200 kişilik deplasman tribününün güvenlik nedeniyle boş bırakılan 400 kişilik koltuklardan 300’ü de taraftarlara açılınca anında onlar da tükendi ve Antalyaspor Konya’ya belki de bu sezonun deplasman rekorunu kırarak adeta çıkarma yapmaya hazır hale geldi.
HAZMEDEMEDİLER
İşte belki de ne olduysa biletlerin tükenmesinden sonra başladı. Antalya’ya ligin ilk yarısında 700 kişi gelen Konyaspor taraftarı, Antalyaspor taraftarının biletleri tüketmesinin ardından özellikle sosyal medyadan tahrik edici paylaşımlar yapmaya başladı. Konya’ya maçtan iki gün önce giden Antalyaspor kafilesini taşıyan takım otobüsünün camları Konya’da kırıldı.
Her iki takım taraftarları arasındaki gerginliğin artmaması adına Antalyaspor Kulübü bu olayı yalanlamayı doğru buldu. Ve sosyal medya hesabından ‘İddialar asılsızdır’ paylaşımı yaptı.
Maç günü ise Antalya’dan sabah yola çıkan 57 otobüs Antalyaspor taraftarı öğlen saat 13:00’te Konya’ya vardı.
KONYA TURU YAPTIRILDI
Saat 16:00’da başlayacak olan karşılaşma öncesi, Antalyaspor taraftarlarını taşıyan otobüsler saat 15:00 civarında stadyuma hareket etmeye başladı. Konya deplasmanına giden taraftarlardan birisi Konya Emniyet Müdürlüğü personeli polislerin otobüsleri stadyuma götürüşünü şöyle anlatıyor; “Daha iyi anlamanız için, stadyuma gidişimizi Antalya’dan örnek vererek anlatacağım. Bizi Konya girişinde, yani bizim Antalya’nın Aksu ilçesi gibi bir yerde karşılayan Konya polisi, önce bizleri Lara’ya götürdü. Oradan şehir merkezine ve Kepezüstü’ne doğru yola çıktık. Kepezüstü’nden Konyaaltı’na indik ve buradan da Antalya Arena Stadyumu’na vardığımızı düşünün. İşte Konya’da da buna benzer bir güzergah çizdirilmiş. Maçtan 1 saat önce yola çıkan otobüsler, ilk yarının son düdüğü çalmasına yakın stadyuma ancak varabildi.”
YÖNETİME SALDIRI
Karşılaşmada adeta hakem faciası yaşayan Antalyaspor takımı son yarım saatini 9 kişi tamamladığı karşılaşmadan 1 puan almanın mutluluğu ile stadyumdan ayrılacakken, locadan tribündeki taraftarlarını selamlayan Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ve yönetim kurulu üyelerine tribünden fiziki saldırıda bulunuldu. Konyaspor Başkanı’na göre fiziki saldırının nedeni 300 kilometre yol katederek takımlarını deplasmanda yalnız bırakmayan ve sahada 9 kişi mücadele ettiği halde hem de hakem kararlarına rağmen 1 puan ile ayrılan takımını 90 dakika boyunca destekleyen taraftarı Ali Şafak Öztürk’ün selamlaması.
Daha da ileri giderek ‘taraftarla yüz göz olursan olacağı budur’ açıklaması ise kabul edilir bir şey değil.
NE FARK VAR?
Bundan bir hafta önce İstanbul Vodafone Arena’da Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi izledik. Sahaya futbolcu girdi, yedek kulübesindeki oyuncunun saha içine girip, rakip futbolcuya müdahale ettiğini gördük hatta Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya’nın kafasının yarıldığına bile şahit olduk. İstanbul Emniyeti Hasan Çetinkaya’nın yaralanmasına neden olan kişiyi gün ağarmadan buldu. Peki Konya’da Antalyaspor Başkanı ve yönetimine saldıranlara ne oldu? Bu bir soru işaretidir. Antalyaspor yönetimini mutlaka bu işin arkasını bırakmamalıdır. Bu işin sorumlularının bulunup, haklarında hangi cezai işlemlerin yapılacağı takip edilmelidir. Çünkü Konya’da olan olayların Vodafone Arena’da çıkan olaylardan kalır yanı yoktur. Antalyasporlu yöneticilere saldırı yapılacağının önceden istihbaratı alındıysa, o zaman neden çıkan olaylarda trafik polisi müdahale etmeye çalışıyor? Bunların cevabı mutlaka verilmelidir. Açıkçası stadyumlarda Beşiktaşlı, Galatasaraylı, Fenerbahçeli yöneticileri trafik polislerinin mi koruduğunu merak ediyorum.
Sonuç itibariyle dostça başlayan mücadele, çirkin ve kötü olaylarla sonuçlandı.
Ve daha uzun bir süre daha bu olayları konuşacağız. Ben Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’ın ‘Bu olayları konuşmaktan utanıyorum, ne gerek var bunları konuşmaya’ demesine karşı çıkıyorum. Çünkü bu olayları konuşmayarak düzeltemeyiz. Tam tersine konuşmalıyız ki, çözüm bulabilelim. Doğrularımızı, yanlışlarımızı görebilelim.
Kaldı ki, deplasman yasağı getirmek de çözüm değildir.
Tam tersine çözümsüzlüktür…
Yorumlar
Kalan Karakter: