53 ülkenin katılımıyla gerçekleşen “Çiçek ve çocuk” temalı EXPO 2016 Antalya, ziyaretçilerine botanik zenginliğin yanı sıra birbirinden farklı etkinliklere katılma imkânı da sunuyor. EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezinde ziyarete açılan “Leonardo3: Leonardo da Vinci’nin Dünyası – Makineler” isimli sergi ziyaretçilerini tarihte bir yolculuğa çıkarıyor.
ATLANTİK EL YAZMASI DİJİTAL ORTAMDA
Ziyarete açılan sergide Leonardo da Vinci’nin uçuş, müzik, mimari ve mekanik üzerine 20 tasarımı yer alıyor. Başta İtalya olmak üzere, dünyanın pek çok ülkesine de giden sergide ziyaretçiler ilk kez, Leonardo’nun en önemli el yazması olan Atlantik El Yazması’nın (CodexAtlanticus) sayfalarını birer birer çevirme fırsatı da buluyor. Ziyaretçiler bu el yazmasına iki mega ekran üzerinden doğrudan erişim sağlayabiliyor.
BÜYÜK DÂHİNİN 20 TASARIMI SERGİLENİYOR
Sergide Fransa Kralı’nın huzurunda yürümesi ve ona zambak takdim etmesi için inşa edilen Mekanik Aslan'ın maketi de bulunuyor. Mekanik Aslan’ın 3 metrelik ilk gerçek boyutlu canlandırmasının yanı sıra Antalya’da sergilenen Uçan İki Kişilik Bisiklet'in gösterimi de dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.
“Leonardo3: Leonardo da Vinci’nin Dünyası – Makineler” sergisi EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi’nin birinci katında yer alan sergi odasında 15 Temmuz tarihleri arasında 10:00-20:30 saatlerinde gezilebilecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: