CITES belgesi olmayan papağanlar ve iguanaya el konuldu
Antalya Güllük Dağı Termessos Milli Parkında yapılan denetim ve kontrollerde, Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaret Konvansiyonu (CITES) belgesi olmayan 3 ara papağanı ve 1 adet iguana tespit edildi. Belgeleri ibraz edilmeyen hayvanlar, hayvanat bahçesine teslim edildi


Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğüne bağlı Güllük Dağı Termessos Milli Park Şefliğine, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla şikayet ihbarında bulunuldu. İhbar üzerine yapılan denetim ve kontrollerde CITES belgesi olmayan 3 ara papağanı ve 1 adet iguana tespit edildi.
CITES ve ek 15 belgesi bulunan 1 ara papağanı dışında belgeleri ibraz edilmeyen 3 adet ara papağanı ve 1 adet ıguanaya el konuldu. Belgeleri ibraz edilemeyen hayvanlar, yediemin tutanağı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesine teslim edilerek, gerekli işlemler başlatıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: