Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya’da turizmin en yoğun yaşandığı ilçelerde Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin bulunmamasını Meclis gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı’nın yanıtlamasını isteyerek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi veren Kaya, Antalya’nın turizmdeki büyük hacmine rağmen ilçelerde yalnızca danışma ofisleriyle sınırlı sayıda personel aracılığıyla hizmet verilmesinin ciddi bir eksiklik olduğunu dile getirdi.
Yüzlerce otelin bulunduğu ve milyonlarca turistin ağırlandığı ilçelerde turizm hizmetlerinin danışma ofisleri üzerinden yürütülmesinin hem Bakanlık ile sektör arasındaki iletişimi zayıflattığını hem de sorunların çözümünü geciktirdiğini belirten Kaya, “. “Vatandaşlarımız ve turizmcilerimiz en küçük işlemler için bile Antalya merkeze gitmek zorunda kalıyor. Oysa ilçelerde müdürlüklerin bulunması hem iletişimi güçlendirecek hem de sorunların yerinde ve hızlı çözülmesini sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
Kültür ve Turizm Bakanı’na sorular yönelten Kaya, Her kurumun ilçelerde müdürlükleri varken, turizm gibi stratejik bir alanda Antalya’nın ilçelerinde İlçe Kültür ve Turizm Müdürlükleri açmamanızın gerekçesi nedir; neden müdürlük kurmayıp danışma ofisleriyle yetinilmektedir? Antalya’nın ilçelerinde toplam kaç turizm danışma ofisi vardır ve bu ofislerde kaç personel görev yapmaktadır? Yüzlerce otelin bulunduğu ve milyonlarca turisti ağırlayan ilçelerde yalnızca danışma ofisleriyle ve az sayıda personelle hizmet verilmesini yeterli buluyor musunuz? Antalya’da turizmin yoğun olduğu ilçelerde İlçe Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin kurulması yönünde Bakanlığınızın bir planı var mıdır?” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: