Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye siyasetinde dengeleri değiştirecek yeni saha stratejisini açıkladı. Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yaklaşık 7 saat süren Parti Meclisi toplantısının ardından, partinin 4 Mayıs itibarıyla 81 ilde eş zamanlı saha çalışmasına başlayacağı duyuruldu. CHP Sözcüsü Zeynel Emre, alınan kararlar doğrultusunda parti kadrolarının vatandaşla doğrudan temas kuracağını belirterek, “Ülkenin gerçeklerinin sahada anlatılacağını” ifade etti.
Yüz binlerce görevli seçim öncesi aktif rol alacak
Yeni stratejide dikkat çeken en önemli unsurlardan biri, sandık görevlilerinin de sahaya dahil edilmesi oldu. Emre’nin verdiği bilgilere göre, 196 bin sandık görevlisinin büyük bölümü yeniden organize edilirken, 106 bini aktif olarak saha çalışmalarına katılacak. Bu süreçte parti yöneticileri, milletvekilleri ve teşkilatlarla birlikte görev alacak olan sandık görevlileri, seçim sürecine kadar sahada aktif şekilde çalışmalarını sürdürecek.
“Büyük birliktelik” hedefi: Muhalefete ortak zemin arayışı
CHP’nin yeni yol haritasında yalnızca saha çalışmaları değil, geniş tabanlı bir muhalefet ittifakı oluşturma hedefi de öne çıkıyor. Özgür Özel ile Mansur Yavaş arasında yapılan görüşmelerde, muhalefetin ortak hareket etmesi gerektiği yönünde güçlü bir irade ortaya kondu. Bu doğrultuda kurulan “Diğer Partilerle İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı” aracılığıyla partiler arası koordinasyonun artırılması, ortak mitingler düzenlenmesi ve sahada birlikte hareket edilmesi planlanıyor.
“Milli iradeye yönelik tehditlere karşı izleme mekanizması”
CHP, siyasi sürece ilişkin tartışmalar kapsamında yeni bir “Hukuki Destek ve İzleme Grubu” kuracağını da açıkladı. Bu yapı, vatandaşlara hukuki rehberlik sunmanın yanı sıra olası hak ihlallerini takip ederek raporlayacak. Zeynel Emre, demokrasiye sahip çıkan tüm kesimlerin birlikte hareket etmesinin kritik olduğunu vurgulayarak, erken seçim çağrısının sahadaki çalışmaların ana gündemlerinden biri olacağını belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: