Çevreci Komşu Kart'la herkes kazanıyor
MURATPAŞA Belediyesi'nin 4 yılı aşkın süredir uygulamaya devam ettiği Çevreci Komşu Kart projesiyle, 14 milyon 736 bin 603 kilogram nitelikli atık evlerden toplandı. Muratpaşa sakinleri, atmayıp biriktirdikleri cam, plastik, kağıt gibi atıklar karşılığında 4 milyon 672 bin 566 lira kazanırken Muratpaşa Belediyesi de temizlik hizmetlerinde, yıllık ortalama 7 milyon lira tasarruf sağladı


Daha ilk yılında birçok ulusal ve uluslararası ödüle değer görülen ve bugün birçok belediye tarafından uygulanan projede, atmayıp biriktiren Muratpaşalılar hem aile ekonomileri için yepyeni bir kaynak yaratırken hem de Muratpaşa Belediyesi'nin de temizlik işlerine ayırdığı bütçeden tasarruf etmesini sağlıyor. Projeyle, atıkların kaynağında ayrıştırılıp yeniden ekonomiye kazandırılmasıyla doğal kaynaklar da korunuyor.
4 MİLYON 672 BİN LİRA KAZANDILAR
Proje kapsamında, Nisan 2016'dan bu yılın ağustos ayı sonuna kadar olan dönemde 14 milyon 736 bin 603 kilogram nitelikli atık evlerden toplandı. Toplanan atıkların yüzde 45'ini kağıt, yüzde 33'ünü plastik, yüzde 10'unu cam ve yüzde 12'sini plastik oluşturdu. Toplanan bu atıklar karşılığında, 4 milyon 672 bin 566 lira karşılığı puan, projede aktif olarak yer alan 33 bin 950 ilçe sakininin kartlarına yüklendi.
500 bini aşkın nüfusu ve 55 mahallesiyle projeye en fazla katkı, Konuksever Mahallesi'nde geldi. Konuksever sakinleri, aynı dönemde 876 bin 441 kilogram nitelikli atığı çöpe atmayarak biriktirdi ve belli günlerde mahallelerine gelen Çevreci Komşu Kart ekiplerine teslim etti. Mahalleli, atıkları kaynağında ayrıştırarak 285 bin 585 lira karşılığı puan kazandı.
7 MİLYON LİRA TASARRUF
Muratpaşa Belediyesi, Çevreci Komşu Kart projesiyle her gün düzenli olarak gerçekleştirdiği atık toplama ve diğer temizlik işlerinden yıllık ortalama 7 milyon lira tasarruf sağlarken nitelikli atıkların yeniden ekonomiye kazandırılmasıyla doğal kaynaklar da korundu. Çevreci Komşu Kart, 632 bin 795 metrekare orman alanını koruyup 119 bin 114 ağacı kesilmekten kurtarırken camın geri dönüşümüyle petrol, metalin geri dönüşümüyle demir ve kömür, plastiğin yeniden ekonomiye kazandırılmasıyla elektrikte tasarruf sağlandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: